Misteriozna klauzula
0

Porodica Schumacher u strahu od Core: Bivša supruga Michaelovog brata hitno je napustila poznati reality

H. H.
Cora i Ralf Schumacher bili su u braku 14 godina (Foto: Instagram)
Cora i Ralf Schumacher bili su u braku 14 godina (Foto: Instagram)
Cora-Caroline Schumacher, bivša supruga Ralfa Schumachera, Michaelovog mlađeg brata, odnedavno je u centru pažnje njemačke štampe.

Cora je ušla u reality show "Jungle Camp", svojevrsni Survivor koji je na njemačkoj televiziji već više od 15 sezona.

Samo tri dana nakon početka snimanja, manekenka je odlučila da "dobrovoljno" napusti emisiju, prenosi RTL koji emituje program smješten u australijskoj džungli.

Međutim, Bild je doveo u pitanje ovu zvaničnu verziju i povezao odlazak Core Brinkmann sa "misterioznom Schumijevom klauzulom koju mreža ima sa porodicom Schumacher".

Ova klauzula ima za cilj spriječiti rasprave i otkrivanje bilo kakvih detalja o zdravlju bivšeg šampiona, deset godina nakon nesreće koja je zamalo odnijela život legende F1.

Njemački tabloid tvrdi da je "producentica programa odahnula nakon njenog odlaska jer je postojao određeni strah od razgovora o temama koje nisu namijenjene toj publici".

Bivša manekenka i TV voditeljica nije dio malog užeg kruga koji može posjetiti Michaela, ali "izvršni direktori su se plašili bilo kakvih informacija koje bi ona mogla imati o Michaelu", navodi Bild.

"Postoji velika nervoza zbog Corine pričljive prirode. Gotovo strah. Strah da bi u ekstremnoj situaciji (zbog gladi ili stresa od takmičenja) Cora mogla otkriti osjetljive informacije o velikanu Formule 1 Michaelu Schumacheru", navode novinari Sven Kuschel i Nicola Pohl u članku.

Cora (47), bila je dio porodice Schumacher skoro 15 godina i čak je bila povezana sa Ralfom sve do dvije godine nakon Michaelove nesreće.

Iako ona "ne pripada uskom unutarnjem krugu" koji trenutno može pristupiti Michaelu, poznato je da održava "poštovanje, ali ne pretjerano blizak odnos s Corinnom Schumacher, suprugom najvećeg vozača F1 svih vremena.