Veldin Muharemović
0

"Koliko sam imao lomova, dobro je da sam živ"

Razgovarao: Edin Isanović
Veldin Muharemović (Foto: Fotoservis)
Veldin Muharemović (Foto: Fotoservis)
Veldin Muharemović je svoju karijeru počeo graditi u omladinskoj školi nogometa Bubamari. Kasnije je preselio na Koševo. Bordo dres nosio je nekoliko sezone. Nakon osvajanje šampionske titule i nastupa na međunarodnoj sceni skrenuo je pažnju na sebe. Konkretna ponuda stigla je iz belgijskog Lokerena pa je Muharemović potpisao za pomenuti klub.

Posljednja sezona nije mu ostala u lijepom sjećanju.

"Nismo ispunili očekivanja. Iako je klub imao ambicije da se bori za sami vrh došli smo u situaciju da vodimo bitku za opstanak. Naime, pred početak sezone u našu svlačionicu su stigli Sulejman Smajić i Tomo Šokota. Sve je govorilo kako ćemo biti u gornjem dijelu tabele. No, kako je prvenstvo odmicalo rezultat je izostajao i polako se počela uvlačiti panika da bi mogli ispasti. Ipak, nekako smo se spasili, a klub je promijenio tri trenera tokom sezone", kaže Muharemović za Sarajevo-x.com.

Na pitanje hoće li ostati u Belgiji, odgovara: "Ugovorom sam vezan do juna ove godine. Svakako treba istaći da nisam odigrao posljednjih nekoliko utakmica zbog povrede. Imao sam frakturu lobanje. Koliko sam do sada imao lomova dobro je da sam živ. Da li ću ostati u Lokerenu? To vam ne bih mogao reći u ovom momentu. Imam nekoliko ponuda iz evropskih liga. Razmotriću sve i donijeti konačnu odluku“.

O mogućem povratu na Koševo kaže: "Ako bih se morao vratiti u BiH jedini klub za koji bih igrao je Sarajevo. Bordo tim mi je dao sve u životu. Ne bih se puno dvoumio. Volio bih da izbore plasman u Evropu mada više ne zavise od svojih rezultata. Bilo mi je žao što se derbi nije igrao pred punim stadionom, jer su nakon dugo godina dva najuspješnija bh. kluba bila u vrhu".

Na kraju je Muharemović spomenuo i reprezentaciju: "Drago mi je što Sušić vodi računa o tome koji igrači igraju u svojim klubovima, a koji ne. Nadam se da neće odustati od svojih namjera. Vjerujem da sa aktuelnim igračkim kadrom možemo izboriti plasman na EURO 2012.“.