Nogomet
76

Klopp: Željeli smo pokazati karakter i po cijenu poraza, mislim da su i neutralni fanovi uživali

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Jurgen Klopp (Foto: EPA)
Spektakl koji su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Evropske lige priredili Liverpool i Borussia Dortmund na Anfieldu ostat će nezaboravan dio fudbalske historije. Redsi su nakon ogromnog preokreta slavili sa 4:3 i sa ukupnih 5:4 prošli u polufinale. Trener Liverpool Jurgen Klopp je čestitao svojim igračima nakon meča.

"Teško za objasniti. Prekrasna noć na Anfieldu. Čudna utakmica od početka. Poslali smo im poruku da želimo pokazati karakter i po cijenu poraza. Ovo je fudbal u najboljem izdanju. Čestitam svim igračima. Lako je bilo kazati im da budu hrabri kada smo bili na poluvremenu, ali teško je to pokazati. I oni koji ne navijaju za Liverpool i Dortmund mogli su uživati i reći: 'Uredu. Fudbal je lijepa igra.' Boli me desna ruka, a ja ne znam ko me udario i zašto. Mislim da smo zaslužili, jer smo se borili. Imali smo strast i stalno se vraćali", kazao je Klopp.

Na pitanje da li će Liverpool osvojiti trofej Evropske lige i izboriti plasman u Ligu prvaka naredne sezone, Klopp je pokazao svoju originalnost.

"Molim vas. Nemojte me pitati ta s****. Ne znam ostale rezultate. Španski timovi su mnogo jaki i ne znam zašto su ljudi govorili da će pobjednik ovog duela osvojiti trofej", poručio je Klopp.