Cristiano Ronaldo
0

"Ključni nam je susret protiv Obale Slonovače"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Kapiten i najbolji igrač portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo priznao je da njegova selekcija nije među favoritima nadolazećeg Svjetskog prvenstva.

"Portugal nikada nije bio prvak svijeta, stoga ne možemo reći da smo favoriti, ali znamo da favoriti ne pobjeđuju uvijek. S tim mentalitetom idem u Južnoafričku Republiku. Naravno da se želim predstaviti u najboljem svjetlu na Mundijalu i odigrati veliki turnir. Dat ću sve od sebe, kao i uvijek kada igram za klub ili reprezentaciju. U dobroj sam formi, ali nisam čudotvorac. Nisam ja važan, već tim. Ukoliko budemo igrali dobro, možemo daleko na Svjetskom prvenstvu", izjavio je Realov napadač i najskuplji nogometaš svijeta za As.

Portugalci nisu imali sreće sa žrijebom, koji ih je smjestio u "grupu smrti", s Brazilom, Obalom Slonovače i Sjevernom Korejom.

"Mislim da se nalazimo u najtežoj grupi. Ključna će nam biti prva utakmica s Obalom Slonovače. Naravno da ne sumnjam u naše šanse za prolazak grupe, ali znamo da će biti jako teško. Ako pobijedimo Obalu Slonovače, imat ćemo 50 posto izgleda za prolaza u nokaut-fazu."

Ronaldo se priklanja mišljenju mnogih da je Španija jedan od najvećih favorita.

"Naravno da bih volio igrati protiv Španije. To bi značilo da smo prošli grupu U toj utakmici bi sve bilo moguće. Oni su jedni od najvećih favorita na prvenstvu. Uz njih, tu bih svrstao još Brazil, Englesku, Argentinu i Njemačku", zaključio je Ronaldo.