Nogomet
75

Klix.ba na treningu Željezničara: Plavi očekuju pobjedu protiv Slobode

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 23. kola BHT Premijer lige BiH Fudbalski klub Željezničar na Grbavici u srijedu dočekuje Slobodu iz Tuzle. Trener Plavih Milomir Odović kazao je kako očekuje pobjedu.

"Još jedna u nizu veoma važnih utakmica za nas. Znamo da će biti izuzetno zahtjevna s obzirom da je Sloboda pokazala da je izuzetno kvalitetna s novim pojačanjima i igrom. Na svim terenima igraju potpuno otvoreno. Imat ćemo protivnika kojeg moramo poštivati, moramo odigrati najbolje što možemo da bismo došli do željenog rezultata", kazao je Odović prije treninga.

Povrijeđenih igrača u timu Plavih nema, a u igru se vraća i Bogdanović poslije suspenzije zbog dobijena tri žuta kartona.

"Svi su na okupu, što me raduje. Uz pretpostavku da ponovimo odnos prema igri, očekujemo pobjedu", dodao je trener domaćina.

Napadač Željezničara Zoran Kokot kazao je da je Sloboda dobra ekipa i da se nije slučajno vratila u Premijer ligu.

"Sigurno očekujem veliku podršku navijača i da nijednog trenutka tri boda neće doći u pitanje. No, ne trebamo zaboraviti da imaju dosta dobrih igrača poput Zajka Zebe. Očekuje nas teška utakmica ali mislim da ćemo izboriti tri boda", kazao je Kokot, dodavši kako se nada da će imati sreće kao i u utakmici u Vitezu.

Igrač Plavih i bh. reprezentativac Josip Kvesić kazao je kako poznaju ekipu Slobode jer su igrali s njima na pripremama u Međugorju.

"Znamo da je to dobra i kvalitetna ekipa, ali mi smo u jednoj dobroj, pozitivnoj seriji i sutra se nadamo da ćemo odigrati dobru utakmicu i uknjižiti tri boda", kazao je Kvesić.

Istakao je kako je primarni cilj kluba s Grbavice Evropa i da sve rade da uđu u pretkola Evropske lige.

"Neće biti jednostavno jer imamo još četiri ekipe koje su tu i do kraja će biti jako neizvjesno", zaključio je.

Utakmica između Željezničara i Sloboda počinje u 16:30 sati.