Nogomet
177

Klix.ba na treningu sa Nikolom Nikićem: Imamo Breitnera, Ibrahimovića, Misimovića...

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ženska juniorska selekcija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenicu u okviru trodnevnih zimskih priprema koje predvodi novoizabrani selektor ženske U-19 selekcije Nikola Nikić.

Uz pozitivnu atmosferu i stručnost Nikole Nikića danas je odrađen treći trening nogometašica U-19 selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine. U razgovoru za Klix.ba Nikić je istakao da je prezadovoljan uslovima u Trening centru.

"Ja za svojih 40 godina nisam radio u boljim uslovima, ovo je za moje prilike i naše prilike vrh vrhova. Ovo što je napravio Nogometni savez Bosne i Hercegovine je za čistu deseteku, ovo je evropski vrh", istakao je Nikić.

Selektor se zahvalio i našem portalu koji je nakon imenovanja selektora objavio informaciju da upravo on preuzima U-19 selekciju, te je dodao da djevojke koje su se jučer okupile u Zenici treniraju fenomenalno. Nikić je kazao da ima problema sa dvije igračice, jedna zbog poteškoća sa disanjem danas nije trenirala dok je igračica iz Modriče zbog povrede zadobivene na malom nogometu danas odsustvovala sa treninga.

"Ostale cure smo doveli iz inostranstva, golmana Sannu Siječić, iz Leverkusena imamo Merimu Bujak ide ko Breitner, iz Holandije Ajlu Pašalić to je strašni sud novi Ibrahimović, Marija Aleksić iz Banja Luke je ista Misimović. Imam ekipu, ne bi bio u koži Francuzima", dodao je legendarni Nikić.

Na pitanje kakav odnos ima sa nogometašicama i kakva atmosfera vlada na okupljanju, legenda sarajevskog Željezničara je izjavila da na sastancima bude smijeha do suza.

"Znate kakvi smo mi kao selektori kada dođemo, pođemo da glumimo, držimo sastanke po četiri ili pet sati, a one imaju sreću da ja nisam volio školu, odnosno škola nije voljela mene, tako da držimo sastanak pet minuta. Djeci je dosta škole, po čitavu godinu su u školskim klupama, mislim opet bi volio da pitate njih. Ja sam prezadovoljan, a tamo je smijeh do suza", zaključio je Nikić u razgovoru za Klix.ba.

Ostatak razgovora pogledajte u videoprilogu.