Meč 17. kola Bundeslige
13

Kimmich spektakularnim golom u 90. minuti produžio impresivni Bayernov niz

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna i Kölna podijelili su bodove na Allianz Areni u 17. kolu Bundeslige odigravši neriješeno 1:1.

Bayern je tako produžio niz bez poraza u njemačkom prvenstvu na 10 uzastopnih utakmica, a posljednji put su izgubili 17. septembra prošle godine od Augsburga u 7. kolu Bundeslige. To im je ujedno bio posljednji poraz u svim takmičenjima.

Da će Bayern večeras imati velike probleme naslutilo se već u četvrtoj minuti kada je Skhiri doveo goste u vodstvo.

Vrlo brzo je Bayern mogao izjednačiti, ali je Schwabe sjajno odbranio udarac Gnabryja, baš kao i Pavardu pred sami kraj prvog poluvremena. S druge strane, i gosti su mogli do još jednog gola, ali je Sommer dobro pratio akciju i spasio gol.

Žestoko je Bayern krenuo u nastavku po izjednačenje. Već u četvrtoj minuti drugog poluvremena Gravenberch je pogodio stativu, a gostujući golman se pet minuta kasnije istakao nakon udarca Comana.

Jednu od posljednjih šansi Bayern je imao deset minuta prije kraja meča kada je ponovo golman odlično intervenisao nakon udarca Mullera. Ipak, spasa mu nije bilo u posljednjoj minuti kada je Kimmich spektakularno pogodio iz daljine za konačnih 1:1.

Bayern je prvi na tabeli Bundeslige sa četiri boda više u odnosu na drugoplasirani RB Leipzig, dok se Köln probio na 10. mjesto. U narednom kolu Bayern dočekuje Eintracht, dok će Köln gostovati Schalkeu.

Rezultat i strijelci:

Bayern - Köln 1:1 (Kimmich 90' - Skhiri 4')

Tabela:

Standings provided by Sofascore