Otišao zbog minutaže
25

Keylor Navas napustio Real Madrid i prešao u PSG, Areola otišao u suprotnom smjeru

K. H.
Keylor Navas
Keylor Navas
Golman iz Kostarike, Keylor Navas, zvanično je napustio Real Madrid i karijeru će nastaviti PSG-u, potvrđeno je na zvaničnoj stranici aktuelnog prvaka Francuske.

Parižani će na ime ovog transfera platiti Real Madridu 13 miliona eura za usluge ovog 32-godišnjeg golmana, dok će u suprotnom pravcu otići Alphonse Areola koji će u Kraljevskom klubu biti na jednogodišnjoj posudbi.

Navas je u dresu Real Madrida osvojio tri titule prvaka Evrope i jednu titulu La Lige, a četiri puta bio je klupski prvak svijeta i uz to je osvojio tri UEFA-ina Superkupa kao i jedan Kup Kralja.

Ovaj golman karijeru je počeo u ekipi Saprisse za koju je branio od 2005. do 2010. godine, da bi nakon toga dvije godine bio prvi golman Albacetea. Uslijedila je posudba u Levante koji je prepoznao njegov golmanski kvalitet te je ubrzo postao prvi čuvar mreže ovog kluba, a sjajnim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine osigurao je transfer u Real Madrid gdje je proveo već sada možemo reći najbolje godine svoje karijere.

Za reprezentaciju Kostarike Navas je branio 86 puta, a nema sumnje da će u novom klubu biti prvi izbor na golu.