Prvo dovode golmana
34

Engleski mediji: Newcastle je odabrao zvijezdu oko koje će graditi svoj projekat

K. H.
Keylor Navas (Foto: EPA-EFE)
Keylor Navas (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je Public Investment Fund, iza kojeg stoji saudijski princ Mohammed bin Salman, kupio Newcastle, engleski mediji pišu da će prvo zvučno pojačanje kluba biti golman PSG-a Keylor Navas i da će s tim transferom ovaj klub početi novu eru.

Cilj kluba je u narednih pet godina osvojiti titulu prvaka Engleske, a u tom procesu klub imat za cilj da postane velikan na nogometnom tržištu kao što su to trenutno Manchester City i PSG.

Prva meta kluba u januarskom prijelaznom roku, navode engleski mediji, bit će dovođenje novog golmana, a prvi na listi je bivši čuvar mreže Real Madrida i sadašnji golman PSG-a Keylor Navas oko kojeg bi klub u budućnosti trebao graditi ekipu "za velike stvari"

Dolaskom Gianluigija Donnarumme u klub, Navas će izvjesno izgubiti mjesto prvog golmana ovog francuskog tima, iako je na početku sezone bio prvi izbor. Slično se Navasu desilo i u Real Madridu kada je na početku držao "jedinicu" ispred Thibauta Courtoisa, no vremenom se preselio na klupu i Belgijanac je dobio prednost na golu Kraljevskog kluba.

Kako ovog golmana iz Kostarike čeka identična sudbina u Parizu, Newcastle će u januaru pokušati iskoristiti tu situaciju i u svoje redove dovesti Navasa, a pored toga s klubom se već povezuje i Velšanin Gareth Bale koji bi mogao dobiti dozvolu da napusti Kraljevski klub.

Navijači Newcastlea godinama su se borili protiv vlasnika Mikea Ashleyja i forsirali ga na prodaju kluba, a na kraju su se izborili za to.

Osim što je na udaru bio vlasnik Ashley, sličnu priču prolazio je, ali i dalje prolazi, Steve Bruce na menadžerskoj poziciji u klubu. Svima je jasno da su nekadašnjoj legendi Manchester Uniteda odbrojani dani na klupi Svraka, no mnoge zanima ko bi mogao biti njegov nasljednik. Prema pisanju engleskih medija, to bi mogao biti Antonio Conte.