Nogomet
2

Kenan Horić: I dalje ćemo "ginuti" za naše navijače i naš klub

Klix.ba
Kenan Horić
Kenan Horić
Još samo pet utakmica ostalo je do kraja sezone BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, a pred Čelikom su ostale lakše utakmice.

Zeničani su uspjeli napraviti seriju bez poraza koja ih je dovela u gornji dio tabele, koji će im, ako nastave igrati kao do sada, osigurati odlazak na evropsko takmičenje. Kapiten crno-crvenih sa Bilinog Polja Kenan Horić u razgovoru za Klix.ba istakao je kako trenutna ekipa Čelika ima kvalitet koji pokazuje iz utakmice u utakmicu.

"Kvalitet imamo i to smo pokazali u utakmicama koje su iza nas. Velika borbenost ekipe i zalaganje na terenu daju rezultate koji nam svima odgovaraju i mogu samo reći da moramo ovako nastaviti i u narednom periodu", kazao je Horić.

Kroz ekipu Čelika prošao je veliki broj velikih i poznatih trenera, a na kormilo zeničkog premijerligaša došao je i sadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić, koji je napravio preokret u samoj igri Zeničana.

Horić je već duže vremena u prvoj postavi Čelika, te je i sam bio pod palicom trenera koji su se mijenjali u ovoj ekipi.

"Tu sam duže vrijeme i radio sam sa mnogo trenera. Moram istaći da je šef Jagodić kao prvo korektan čovjek, pa onda tek dobar trener koji zna napraviti dobar posao. Svaki trener je imao neki svoj stil tako da ga ne mogu porediti sa drugima", dodao je Horić.

U narednom kolu koje se igra 4. maja, ekipa Čelika će na Bilinom Polju ugostiti Radnika iz Bijeljine koji se nalazi na 10. poziciji sa 30 poena, deset manje nego Čelik. No, uprkos bodovnoj prednosti i domaćem terenu, kapiten ekipe sa Bilinog Polja ne želi da se njegova ekipa opusti.

"Imamo veoma dobar raspored do kraja i naredne dvije utakmice igramo na domaćem terenu sa Radnikom i Goškom. Naš cilj je izlazak u Evropu i sve ćemo učiniti da do toga i dođe. Radnik nije naivna ekipa, ali na nama je da tri boda ostanu u Zenici i da nastavimo seriju pozitivnih rezultata. Nema opuštanja, moramo još više dodati gas. Najbitnije je da je zdrav i pozitivan kolektiv, od čega sve i polazi, a naša svlačionica je baš takva", izjavio je Horić za Klix.ba, te dodao da je međusobna podrška prisutna i kad je dobro i kada je loše.

U nedjelju navečer oko 300 Robijaša dočekalo je izabranike Jagodića na Bilinom Polju, gdje su ih pjesmom i bakljadom počastili za dobar rezultat u Mostaru, gdje su na domaćem terenu savladali Zrinjski rezultatom 0:2.

"Osjećaj je prelijep kada vas navijači dočekaju ispred stadiona i ovim putem im se zahvaljujem u ime cijele ekipe. S njima imamo još veću motivaciju i obavezu da bilježimo dobre rezultate i da ih dobrim igrama obradujemo. I dalje ćemo ginuti za klub jer grad Zenica i navijači to zaslužuju", kazao je Horić, te dodao:

"Uz podršku Robijaša želimo doći do evropskog takmičenja i oni su naš 12. igrač gdje god da igramo i hvala im od srca na tome. Ovaj put ih očekujemo u još većem broju i nadam se da ćemo se opet radovati", zaključio je Horić u razgovoru za Klix.ba