Nogomet
20

Kelijev teren u Trening centru FK Sarajevo dobio tribinu

Klix.ba
Trening Centar FKSarajevo u Butmiru bogatiji je za dodatni sadržaj. Naime, angažmanom FK Sarajevo obezbijeđena su potrebna sredstva za izgradnju tribine na terenu koji odnedavno nosi ime po legendi kluba sa Koševa Želimiru Vidoviću Keliju.

Nakon višesedmičnih radova završena je izgradnja tribine, a postavljanjem posljednje stolice svi radovi su okončani. Tako se sada uz Kelijev teren nalazi lijepa tribina sa više od 300 bordo stolica i svi navijači i simpatizeri FK Sarajevo imat će bolje uslove za gledanje utakmica Akademije FK Sarajevo, SFK 2000 Sarajevo te prijateljskih susreta prvog tima Bordo kluba u predstojećem periodu.

Završetkom radova na izgradnji prve tribine u Trening centru FK Sarajevo nastavlja sa svojom strategijom infrastrukturalnog razvoja, kako bi svim selekcijama pružio što bolje uslove za odvijanje trenažnog procesa.

U narednom periodu bit će nastavljani radovi na izgradnji tribina na preostala dva terena sa prirodnom travnom u Trening centru, kao i na ostaloj infrastrukturi u domu FK Sarajevo.