Cesare Prandelli
0

"Kapitensku traku ću dati Buffonu"

Totalsport
Cesare Prandelli (Foto: AP)
Cesare Prandelli (Foto: AP)
Novi selektor italijanske nogometne reprezentacije, Cesare Prandelli, prvi je put otvoreno porazgovarao s novinarima o svom novom poslu.

"U italijanskoj reprezentaciji ima puno kvalitete, puno iskustva i puno dobrih stvari na kojima treba nastaviti graditi. Što se dogodilo, dogodilo se. Moramo se fokusirati na ono dobro. To je za mene najbitnija misija. Želim svu tu nakupljenu negativnu energiju  iz Južne Afrike pretvoriti u nešto pozitivno", rekao je 53-godišnji selektor, koji je potpisao četverogodišnji ugovor.

"Oslonit ću se na igrače koji su uvijek bili odani nacionalnom dresu, a k tome i lideri. Primjer za takve je Buffon. Njemu ću dati kapitensku traku u kvalifikacijama za Euro 2012. godine. On će biti referentna tačka oko koje ćemo graditi ekipu. Igrača kao što je on ima još: to je ostavština Marcella Lippija. Pozdravljam ga ovom prilikom; ne zaboravimo da je on iselektor-svjetski prvak", kazao je Prandelli i nastavio:

"Također, želim u ekipi dobre igrače, koji će težiti dobroj igri. Nastojat ću birati takve. Za budućnost se ne bojim. U mlađim selekcijama Italija ima dobrih igrača. O imenima zasad ne bih. Mislim da ne bi bilo korektno govoriti u ovome trenutku koga ću pozvati za Estoniju (prva kvalifikacijska utakmica za Euro, 3. rujna, op. a.). Recimo da zasad još uvijek razumišljam o kandidatima."

Na neprestane upite novinara ipak je kazao da ne pomišlja pozivati 34-godišnjeg Francesca Tottija, a najviše je morao govoriti o Antoniju Cassanu i Mariju Balotelliju, dvojici igrača koje Marcello Lippi nije želio.

"Obojica su vrlo dobri igrači. Mogu igrati zajedno, zašto ne? Balotellija ne poznajem osobno. Dao bih mu savjet neka više uživa u poslu kojim se bavi. Cassano mi se sada čini puno zrelijim no što je bio prije. Taj proces traje već nekoliko godina. Pomoći će i činjenica da se oženio. Žena muškarcu zna pomoći pronaći pravi smisao života", rekao je dosadašnji trener Fiorentine.

Obojica bi nogometaša trebali dobiti pozivnicu za selektorov debi na klupi, 11. avgusta u Londonu. Protivnik u prijateljskoj utakmici na Craven Cottageu zasad nije poznat.