Sergej Jakirović
23

Kandidat za selektora Zmajeva postaje novi trener Zrinjskog

K. H.
Sergej Jakirović /Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Sergej Jakirović /Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Jedan od kandidata za selektora Zmajeva, a s kojim je Stručna komisija NS BiH na čelu sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem obavila razgovor - Sergej Jakirović, izvjesno će postati novi trener bh. premijerligaša Zrinjskog.
Jakirović bi na mjestu trenera Plemića trebao zamijeniti Mladena Žižovića s kojim je danas raskinuta saradnja, a njega u drugoj polusezoni očekuje težak, gotovo nemoguć zadatak da vrati Zrinjski na vrh Premijer lige s obzirom na to da je zaostatak nakon prvih 19 kola za prvoplasiranim Sarajevom čak 14 bodova.

Samim tim, jasno je da Zrinjski očekuje borba za drugo i treće mjesto, a oni sa 32 osvojena boda trenutno zauzimaju šestu poziciju. Isto bodova ima i Borac, Velež je četvrti s bodom više, a Široki Brijeg na trećem mjestu ima 34 osvojena boda.

Očekuje ih i igranje u četvrtfinalu Kupa BiH.

Što se tiče Jakirovića, njemu bi ovo trebao biti četvrti angažman u karijeri, a do sada je radio kao trener Sesvete, Gorice i Maribora.

Kada je u pitanju nogometna reprezentacija BiH i izbor novog selektora, u ponedjeljak je zakazana sjednica nakon koje se očekuje da će novi selektor biti izabran. Od ranije je poznato da su glavni favoriti bugarski trener Ivaylo Petev i proslavljeni bh. reprezentativac Sergej Barbarez.

Razgovaralo se i s drugim imenima, a među kandidatima za nasljednika Dušana Bajevića su još Husref Musemić, Amar Osim, Mehmed Baždarević, Marco Simone...