"Bordo Fan" otkriva
0

Kako su godinama potkradali FK Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sedmo izdanje besplatnog magazina navijača Fudbalskog kluba Sarajevo "Bordo Fan" donosi nekoliko zanimljivih tekstova posvećenih procesu licenciranja FK Sarajevo za predstojeću sezonu u okviru UEFA-inih i NFSBiH takmičenja, odnosno sve one potencijalne kočničare zbog kojih klub može doći u nezavidnu situaciju da na terenu izbori odličan rezultat, a da zarad nemara ranijih upravljačkih struktura ne ispuni određene finansijske kriterije.

Zima 2012. biće upamćena po novom pokušaju destabilizacije kluba, a pažnji čitalaca preporučujemo tekst o igračima i samoproglašenim "legendama" kluba, odnosno njihovom nekorektnom ponašanju spram kluba u kojem su doživjeli svoju afirmaciju. "Bordo fan“ od ovog broja počinje sa feljtonom "Kako su nas krali“ u kojem se analiziraju učinci svih onih ljudi koji su naš voljeni klub doveli u nezavidnu situaciju i višemilionske dugove.

U rubrici "Poznati navijaju za Sarajevo“ predstavljamo Sanjina Dekovića, ljekara specijalistu koji promoviše FK Sarajevo u svim dijelovima svijeta, uz zanimljivu fotografiju u kojoj je igraču Napolija Cavaniju pričao o najvećem bh. fudbalskom klubu. Uz pregled flash vijesti iz FK Sarajevo i Udruženja "Bordo prijatelji 1946“ koje izdaje ovaj magazin, redakcija "Bordo fana“ predstavlja pojačanja za drugi dio sezone 2011/12, kao i omladince koji su dio priprema proveli sa prvim timom i tako nagovjestili ispravnu politiku kluba da se u budućnosti oslanja na kvalitetan kadar iz sopstvenog omladinskog pogona. Tu je i nastavak priče o UNFKS – novoj generaciji "Hordi zla“.

Podsjećamo da je "Bordo fan“ magazin navijača FK Sarajevo koji se dijeli besplatno i koji se izdaje i finansira od strane članarina UBP1946 i kroz oglasni prostor unutar magazina, a dijeli se besplatno članovima Udruženja navijača FK Sarajevo UNFKS, Udruženja "Bordo prijatelji 1946“ i članovima FK Sarajevo. Svoj primjerak možete preuzeti u zvaničnom Fan shopu FK Sarajevo.