Alen Škoro za Sarajevo-x.com
0

VIDEO / "Kako je igrati bez navijača? Očajno i tužno"

Razgovarao: Edin Isanović
Alen Škoro
Alen Škoro
Sarajevo je demoliralo Slaviju. Pobijedili su 4-0. Mrežu domaćih načeo je Alen Škoro fantastičnim pogotkom koji ga je lansirao na vrh liste strijelaca Premijer lige BiH. Za "bordo desteku" to je bio trinaesti gol sezone.

"Odlično izgledamo u posljednje dvije utakmice. Važno je da smo osvojili kompletan plijen i na najbolji mogući način ostali u utrci za plasman u Evropsku ligu. Šta reći za gol? Lopta je jednostavno legla i završila u mreži. Brzo smo poentirali još jednom i praktično već u prvom poluvremenu riješili utakmicu. Svakako treba istaći da je Slavija bila oslabljena neigranjem četvorice ili petorice prvotimaca. Moram biti iskren i reći da nam je to olakšalo posao", kaže za Sarajevo-x.com Alen Škoro.

Na pitanje kako je igrati bez navijača, odgovara: "Očajno i tužno! U dvoboju sa Zrinjskim bilo je sablasno na Koševu. Mi smo pobijedili 3-0, pa je još ispalo da bolje igramo bez njih, što nije tačno. Sarajevo je veliki klub i mora biti pritiska, ali misliti da je bolje bez navijača je suludo."

O trenutnoj formi bordo kluba Alen kaže: "Mi smo, nažalost, ušli u formu pred kraj prvenstva. Nakon polusezone otvorila nam se mogućnost da se borimo za titulu. Ipak, nismo uspjeli. Sada sve snage koncentrišemo kako bi izborili nastup u takmičenju koje je po rejtingu drugo u Evropi. Hoćemo li uspjeti? Ja sam optimista, mislim da hoćemo."

Spomenuo je i naredno kolo u kojem će se sudariti Sarajevo i Željezničar:

"Još uvijek vjerujem da će se derbi igrati pred punim stadionom. Ta utakmice je ono što vrijedi u našoj ligi. Mi smo uvijek favoriti na Koševu. Tako će biti i u okršaju sa našim komšijama i sportskim prijateljima. Za njih imam samo jednu poruku - neće im biti lako sa nama", poručuje Škoro.

Na kraju je još jednom spomenuo navijače: "Moram još jednom istaći da smo imali izvanrednu podršku tokom cijele sezone. Vjerujem da će zaljubljenici bordo boje doći na derbi, ako to bude dozvoljeno."