Nogomet
698

Kadetska reprezentacija BiH stigla u Sarajevo nakon historijskog plasmana na Evropsko prvenstvo

Piše: N. N.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kadetska nogometna reprezentacija BiH jutros je stigla u Sarajevo nakon što je u nedjelju izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu, koje se igra u maju.

Naši mladi nogometaši su u kvalifikacijama odigranim u Moldaviji osvojili drugo mjesto, a potom su se kvalifikovali u elitni krug u Gruziji, gdje su prikazali odličnu igru i ostvarili plasman na svoje prvo EP.

Selektor kadetske nogometna reprezentacija BiH Sakib Malkočević zahvalio se svojim sugrađanima na dočeku na Međunarodnom aerodromu Sarajevo te kazao kako su emocije još uvijek svježe.

"Emocije su još uvijek svježe, moram se zahvaliti svim ljudima na podršci dok smo boravili u Gruziji i na pripremama. Imam osjećaj da smo učinili nešto veliko za naš savez i državu. Najveće čestitke su danas zaslužili ovi momci. Oni su našu državu proteklih deset dana predstavljali na najbolji mogući način, bili su najbolji na turniru. Definitivno smo dobili najpozitivnije kritike od svih reprezentacija i predstavnika UEFA-e", kazao je Malkočević.

Kapiten naše kadetske nogometne reprezentacije Jasmin Čeliković na jutrošnjem dočeku nije krio svoje emocije.

"Ovo je neopisiv doživljaj, mogu samo čestitati svojim saigračima na velikoj borbi i na historijskom rezultatu. Dali smo sve od sebe i maksimalno se potrudili, boreći se do zadnje kapi znoja. Uz malo sreće smo ostvarili ovako dobar rezultat", istaknuo je kapiten Čeliković.

Kadeti su pobijedili Gruziju 2:1 i Italiju 1:0, a od Rusije su poraženi rezultatom 1:2. Ipak, šest osvojenih bodova je bilo dovoljno, jer su Talijani pobijedili Ruse 4:0.

Kadetska reprezentacija BiH predvođena selektorom Sakibom Malkočevićem na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla je jutros.