Nogomet
8

Juventus nakon dvije decenije osvajač duple krune u Italiji

Klix.ba
(Foto: EPA)
Fudbaleri Juventusa nakon Serije A, osvojili su i italijanski nacionalni Kup nakon što su večeras na stadionu Olimpico u Rimu rezultatom 2:1 porazili tim Lazija.

Stara dama iz Torina posljednju duplu krunu u Italiji osvojila je još 1995. godine. Od tad, pa do večeras Torinezima nije polazilo za rukom da osvoje italijanski Kup, iako su u tri navrata igrali u finalu.

Navijači i jednog i drugog kluba priredili su večeras veličanstvenu atmosferu na Olimpicu u kojoj su se na početku bolje snašli fudbaleri Lazija. Igrala se četvrta minuta kada su Rimljani poveli sa 1:0. Centaršut je sa desne strane uputio Cataldi, a kapiten Radu odličnim udarcem glavom matirao Storarija.

Samo sedam minuta kasnije na sličan način Juventus uspijeva izjednačiti. Pirlo je loptu poslao u gužvu pred gol Lazija, tamo je najviši u skoku bio Evra proslijedivši je do strijelca Chiellinija koji ju je zakucao u mrežu za 1:1.

Juventus je pobjedonosni pogodak postigao u sedmoj minuti prvog produžetka, a strijelac je bio Alessandro Matri.

Senad Lulić je odigrao svih 120 minuta, a od 71. minute kada je iz igre izašao Radu, reprezentativac BiH je nosio kapitensku traku u timu Lazija. Ovogodišnji naslov u Kupu Italije je jubilarni deseti za Juventus.

Finale Kupa Italije:

Juventus - Lazio 2:1 (nakon produžetaka)