Nogomet
170

Jurgen Klinsmann: BiH je zasluženo među 15 najboljih na svijetu

Anadolija
Jurgen Klinsman (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jurgen Klinsman (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Jako smo sretni što smo ovdje i što imamo priliku igrati sa bh. igračima. Veoma poštujemo bosanske igrače", rekao je za agenciju Anadolija Jurgen Klinsmann, selektor nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koja će u srijedu odigrati prijateljski meč sa BiH na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase – Koševo sa početkom u 20:40 sati.

Klinsmann je rekao da je spisak igrača BiH impresivan.

"Ako samo pogledate spisak reprezentativaca Bosne i Hercegovine i gdje oni igraju to je jako impresivno. Ukoliko pogledate gdje je reprezentacija BiH na FIFA-inoj rang listi i to će vam reći o snazi našeg protivnika. Bosna je tamo gdje pripada na nogometnoj karti svijeta, zasluženo među prvih 15“, kazao je popularni Nijemac.

Klinsmann je za agenciju Anadolija kazao i da je meč sa BiH velika prilika za njega da vidi u kakvoj su formi reprezentativci SAD-a pred septembarski nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Obje zemlje nastavljaju u septembru kvalifikacije. I ja i moj kolega na klupi BiH imat ćemo priliku vidjeti gdje se nalaze naši igrači. Vjerujem da se vidimo i na šampionatu u Brazilu. U svakom slučaju, odlično je što smo ovdje u Sarajevu“, izjavio je Klinsmann za agenciju Anadolija.