Nogomet
181

Juniorska reprezentacija BiH savladala selekciju Turske u kvalifikacijama za Euro

Klix.ba
Juniorska nogometna reprezentacija BiH (Foto: N/FSBiH)
Juniorska nogometna reprezentacija BiH (Foto: N/FSBiH)
Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Turske sa 2:1 u 1. kolu grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije se održavaju u Bakuu.

Posao za izabranike Tonija Karačića nije bio lagan, a dodatno je otežan u 13. minuti kada su reprezentativci Turske golom Berkaya Ozcana poveli 1:0.

Međutim, naši momci se nisu predavali i u drugom poluvremenu su stigli do preokreta. Zinedin Mustedanagić je pogodio u 50. minuti, a pobjedu je donio kapiten Amer Gojak u 79. minuti.

U 2. kolu naš tim se sastaje s Ukrajinom 12. novembra u 11 sati, a tri dana nakon toga igramo sa domaćinom Azerbejždanom.

Nakon utakmice, za zvaničnu stranicu NSBiH govorio je raspoloženi selektor Toni Karačić. Naravno, čestitao je momcima i poručio koliko je važna ova pobjeda.

"Utakmica je bila kvalitetna. Rezultat 2:1 u našu korist je zaslužen. Momci su ipak uspjeli da se vrate u drugom dijelu igre gdje smo nakon isključenja protivničkog igrača izjednačili rezultat. Uz dobru kontrolu i posjed lopte na kraju smo postigli još jedan gol za pobjedu. Čestitam igračima na odličnoj utakmici. Pobijedili smo veoma kvalitetnu Tursku i predstavili i našu državu na najbolji način“, kazao je Karačić.

Naš tim je igrao u sljedećem sastavu: Emir Ćutahija, Advan Kadušić, Kemal Osmanković, Arman Ćorović, Elmedin Herić (90. Darko Jović), Darko Todorović, Zinedin Mustedanagić, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Vladimir Kremenović (67. Ermedin Demirović), Sanjin Lelić (60. Vedad Gljiva).