FK Sarajevo otputovao u Čitluk
0

Jović: Nadam se pojačanjima, Čomor: Ostajem u klubu

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
FK Sarajevo je danas otputovao u Čitluk gdje će nastaviti pripreme za nastavak proljetnog dijela sezone. Prije samog polaska smo razgovarali sa šefom stručnog štaba, Draganom Jovićem, kapitenom ekipe Sedinom Torlakom te igračima Asmirom Suljićem, Denisom Čomorom i mladim Farisom Handžićem.

Jović i Torlak zadovoljni pripremama i atmosferom u klubu

Jović je izrazio zadovoljstvo početkom priprema te najavio mogućnost dolaska dva ili tri pojačanja.

"Zaista sam zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema s obzirom na nepovoljne vremenske prilike koje vladaju u Sarajevu. Ljudi u klubu su marljivo radili kako bi pripremili teren za nas. Također, igrači su vrijedno radili sve vrijeme. Osim početka priprema, selektirali smo i ekipu koja putuje na pripreme u Čitluk gdje ostajemo sedam dana. Mogućnost dolaska novih igrača je i dalje otvorena. Nadam se da će nam se u narednom periodu priključiti dva do tri nova igrača. Klub je posljednji napustio Ajdin Nuhić koji nije htio otići na posudbu, nego je uzeo papire. U nastavku sezone naše ambicije su jasne, minimum je izlazak u Evropu, a svakako ćemo učiniti sve u borbi za titulu", izjavio je Jović za Sarajevo-x.com.

Kapiten FK Sarajevo, Sedin Torlak, se složio s Jovićem i rekao da je ekipa do sada radila odlično te da očekuje de će tako i nastaviti u Čitluku.

"Ovdje je teško raditi jer ima dosta snijega. Do sada smo trenirali na umjetnoj travi, a koristili smo i salu. Iskreno se nadam da je dolje toplije i da su bolji uslovi za rad. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, zbližavamo se s novim igračima i želimo se što bolje spremiti za nastavak prvenstva", kazao je Torlak.

Suljić se raduje boljim uvjetima, Čomor ostaje u FK Sarajevo

Asmir Suljić se također raduje toplijem vremenu i boljim uslovima za rad.

"Od početka priprema smo radili na kondicionom dijelu, momci su vrijedno radili, nadam se da ćemo i u nastavku nastaviti u ovom tempu. Važno je da imamo bolje uvjete za treniranje i da dobro odradimo taktički dio priprema", smatra Suljić.

Popularni Šejtan s Koševa se nada pojačanjima kako bi se klub mogao boriti za Evropu i titulu. On smatra da FK Sarajevo ima mladu ekipu s puno potencijala, koja na proljeće može učiniti mnogo.

Među igračima koji su trebali napustiti klub u zimskom prijelaznom roku je bio i Denis Čomor, no on ipak putuje na pripreme sa FK Sarajevo.

"Imao sam nekoliko ponuda, ali od toga za sada nema ništa. Ostajem u FK Sarajevo barem do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti šta će biti", rekao je Čomor.

Faris Handžić: Velika je čast nositi bordo dres

Faris Handžić je mladi igrač koji je stigao iz omladinskog pogona i potpisao ugovor sa FK Sarajevo. On je također otputovao u Čitluk na pripreme s prvim timom.

"Za mene je velika čast nositi bordo dres, oduvijek mi je želja da zaigram za FK Sarajevo. Stručni štab mi je dao priliku da treniram s prvim timom pa se nadam da ću je iskoristiti, ovo je ostvarenje mog sna. Ako Bog da, nadam se prilikama u prvom timu u nastavku sezone. Svojim trudom i zalaganjam pokušat ću se nametnuti stručnom štabu. Hvala upravi kluba i šefu na ukazanom povjerenju", izjavio je mladi Handžić.

FK Sarajevo u Čitluku ostaje do 5. februara, nakon toga slijedi povratak u Sarajevo, gdje igrači ostaju do 15. februara, a potom ekipa putuje u Međugorje, gdje ostaje osam dana. U ovom periodu priprema bit će odigrano nekoliko prijateljskih utakmica, a posljednja će biti protiv gradskog rivala Olimpica.