Nogomet
0

Japan - Grčka: Jedna od najlošijih utakmica SP osigurala Kolumbijcima osminu finala

Klix.ba
Nisu uspjeli doći do pobjede (Foto: EPA)
Japan i Grčka su u teškim vremenskim uslovima u Natalu odigrali jednu od najlošijih utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu te kraju podijelili bodove odigravši 0:0, prenosi Goal.com

Bliže pobjedi bili su igrači s Dalekog istoka koji su od 38. minute igrali s igračem više nakon što je drugi žuti u kratkom vremenu dobio Kostas Katsouranis.

Japanci su imali gotovo 70 posto lopte u posjedu. Međutim, puno dobrih prilika nisu stvorili. Najbolju su imali u 68. minuti kada je nakon brze akcije Kagawa proigrao Okubu, no napadač ekipu Alberta Zaccheronija uspio je s dva metra promašiti prazan gol.

U samoj završnici utakmice Japanci su imali još dva vrlo dobra pokušaja prema golu Grka, ali Karnezis je bio uvijek na mjestu i zaustavljao je njihove pokušaje. Grci ovim bodom mogu biti zadovoljniji nego Japanci, a pošlo im je za nogom prvi put na svjetskim prvenstvima ne primiti gol u nekoj utakmici.

Za to su trebali pričekati treće prvenstvo da bi ostvarili. Ovom raspletu najviše su se radovali Kolumbijci koji su tako osigurali plasman u osminu finala.

U posljednjem kolu igraju Japan i Kolumbija te Grčka i Obala Slonovače.