Nogomet
43

Jahić: Medalja ima dvije strane, nisam uzročnik loših stvari u klubu

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sanela Jahića danas je suspendovao Fudbalski klub Željezničar i udaljen je iz prvog tima do daljnjeg.

Kako je navedeno iz kluba s Grbavice, iskusni defanzivac je suspendovan zbog kontinuiranog kršenja klupske discipline.

Tim povodom oglasio se i 34-godišnji bivši reprezentativac BiH koji je otvorio dušu i na Facebooku napisao:

"Davne 2001. godine sam stigao u Željezničar kako bih pokušao ostvariti dječački san. Nakon dvije divne godine provedene u voljenom klubu, gdje sam postao mladi reprezentativac i standardni član prve postave, dobio sam ponudu iz inozemstva koju nisam mogao odbiti ni ja, ni klub. Osjećao sam se zadovoljno i ispunjeno jer sam dobio mogućnost da zaradim novac od fudbala, a i da Željezničar naplati obeštećenje na moje ime. Prilikom odlaska u Las Palmas u dogovoru s klubom oprostio sam dug od 20.000 KM.

Drugi put u Željezničar se vraćam 2006. godine i nakon vrhunskih šest mjeseci odlazim u Grčku i žao mi je što tadašnja uprava nije uspjela isposlovati veće obeštećenje na moje ime. Željezničar mi je pomogao da odem u inozemstvo i na tom sam klubu neizmjerno zahvalan.

Za deset godina provedenih u inozemstvu u vrhunskim klubovima zasluga najviše pripada klubu u kojem sam se vratio u život. Naravno, svi znate da se radi o Željezničaru.

Moj posljednji dolazak u Željezničar je dogovoren uz obostrano zadovoljstvo uprave i mene. Planirao sam u Željezničaru završiti svoju bogatu karijeru. Sina sam odmah upisao u Željezničar jer znam da se radi o najboljem klubu u državi.

U posljednje vrijeme dolazi do nesuglasica sa glavnim trenerom, ali nikakvih ružnih i neželjenih scena nije bilo. Ja sam profesionalac i gdje god sam bio, nikad nisam imao probleme.

Svi znate da medalja ima dvije strane. Moram vam napisati da sam i povrijeđen želio igrati jer situacija na početku prvenstva nije bila sjajna kao što nije ni sada. Moram istaći da se uprava trudi da nam omogući dobre uslove, ali rezultati ne mogu to ispratiti!

Ne želim da se moje ime dovodi u vezu s tim da sam ja uzročnik nekih loših stvari u klubu. Ja ću uvijek biti privržen Željezničaru jer mi je omogućio u dva navrata da odem u inozemstvo.

Ja možda i ne igram na nivou na kojem sam igrao prije 5-6 godina, ali u svim utakmicama koje sam odigrao ove jeseni ekipa je ostala neporažena, čak mi je i trener Slavko Petrović pred utakmicu u Širokom Brijegu rekao da je zadovoljan za sada sa mnom.

Zaista mi je teško dok ovo pišem jer čitam da sam ja narušavao klupsku diciplinu. Od mojih prijatelja, navijača i simpatizera Željezničara tražim samo da budu realni i da ovo moje pismo i pismo Željezničara čitaju samo objektivno i nikako drugačije.

Ja ću živjeti u Sarajevu do kraja života i ne želim da pojedinci svoje neuspjehe prebacuju na mene. Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!", napisao je Jahić.