Nogomet
1

Jagodić: Za titulu prvaka se bore najbolji napad i najbolja odbrana SP-a

FENA
Vlado Jagodić, selektor U21 reprezentacije BiH
Vlado Jagodić, selektor U21 reprezentacije BiH
Selektor mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić priklonio se većini bh. nogometnih stručnjaka u prognozama za večerašnje finale Svjetskog prvenstva u Brazilu, u kojem će se za titulu boriti Njemačka i Argentina.

U izjavi za Agenciju FENA, Jagodić je naglasio da je prvenstvo došlo do očekivanog finala u kojem se susreću reprezentacije koje su do sada najviše pokazale.

"Nijemci su pokazali najviše, pogotovu ako ih poredimo sa evropskim ekipama. Argentina nije pokazala spektakularnu igru, ali igrali su disciplinovano i odgovorno što ih je dovelo do željenog rezultata. Možda ih treba zabrinuti efikasnost, ali u odbrani su odlični. Možemo reći da će za titulu boriti najbolji napad i najbolja odbrana", rekao je Jagodić.

Očekuje da finalna utakmica neće imati mnogo sličnosti s polufinalima, te da će Nijemci nametnuti tempo igre kakav njima odgovara.

"Utakmica Njemačke i Brazila u kojoj je evropska selekcija slavila sa 7:1 mene nije toliko iznenadila. Pobjeda Nijemaca jeste bila previsoka, ali bilo je samo pitanje kada će ta ekipa pokazati pravu snagu. Vjerujem da neće dozvoliti Argentincima da odigraju utakmicu kao protiv Holandije u kojoj su slavili na penale", objasnio je Jagodić.

Veliko finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu između Njemačke i Argentine na rasporedu je večeras u 21. sati na stadionu ''Maracana'' u Rio de Janeiru.