Uoči utakmice protiv Širokog Brijega
0

Jagodić se nada oporavku šestorice otrovanih prvotimaca

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj povodom 4. kola BH Telecom Premijer nogometne lige BiH najavljena je utakmica između ekipa zeničkog Čelika i Širokog Brijega, koja se igra na Kamberovića polju.

Šef stručnog štaba Čelika Vlado Jagodić rekao je da ima velike probleme sa sastavom, ali da je utakmica sa Širokim od velikog značaja za ekipu Čelika.

"Imamo određenih problema u ekipi za ovu utakmicu, ali za sve nas je utakmica sa Širokim Brijegom od velikog značaja sa dva aspekta, prvi je bodovni, a drugi je onaj psihološki. Ekipa Širokog Brijega ima identičnu gol razliku kao i broj bodova, ali u utakmicu ulazimo sa velikim ambicijama. Oni su ekipa koja stalno igra Evropske utakmice i sigurni smo da nas čeka dobar posao. U početku sam rekao da ne želim euforiju u timu i to je naš problem sa psihološkog aspekta i u ovoj utakmici. Ne treba nam ni euforija niti razočaranje, ova ekipa Čelika raspolaže kvalitetom u svim segmentima i ja se nadam da ćemo odigrati kako želim", izjavio je Jagodić.

Šest igrača van pogona zbog trovanja stomaka

Na treningu su Maletić, Bajraktarević i Čolić osjetili stomačne tegobe pa su nakon toga bili prevezeni u hitnu pomoć, gdje su primili infuziju, a Čolić je potom prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Slične probleme prijavio je i Barać, no njegovo stanje nije bilo toliko kritično. Iste probleme su početkom sedmice imali Travančić i Nestorović, a obojica su sada u punom trenažnom procesu. Problemi koji su nastali u ekipi, Vladu Jagodića stavljaju na veliko iskušenje, koga poslati na teren u utakmici sa Širokim Brijegom.

"U ovoj sedmici desilo nam se nešto što niko nije mogao ni planirati, danas ni sam ne znam ko će biti spreman za trening, a samim tim ni za utakmicu protiv Širokog Brijega. Jučer je bilo žalosno vidjeti pojedine igrače kako izgledaju na terenu, probleme imamo, ali bez njih se, ja mislim, ne može. Onaj ko može da igra, igrat će, onaj ko ne može, neće, to je to što možemo uraditi u ovom trenutku", izjavio je šef struke Zeničana.

Igrači su trenutno pod nadzorom zdravstvene ekipe te se u stručnom štabu nadaju da će svi biti spremni za utakmicu koja je na rasporedu u nedjelju od 17 sati.

Očekuje se puna tribina stadiona na Kamberovića polju

Igrači Čelika su na svim utakmicama do sada imali podršku svojih vjernih navijača, a Jagodić istu podršku očekuje i u okviru ovog kola.

"Imamo veliku obavezu prema publici i javnosti, mi moramo dobrom igrom biti pravi i mnogo bolji na terenu. Pozivam sve ljubitelje fudbala i naše navijače da nas podrže, Široki jeste ozbiljna ekipa, ali ja očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu", zaključio je Jagodić.

Ekipa Čelika će u okviru ove utakmice pružiti veliku humanitarnu pomoć za Mevludina Smriku, kojem su hitno potrebna sredstva kako bi otišao na operaciju u Njemačku.

"Očekuje nas jedna veoma teška utakmica, jer nam Široki dolazi u trenutku kada imamo šest igrača van pogona. Siguran sam da će šef, koga god izvede na teren, dati svoj maksimum i da ćemo uz podršku sa tribina, koja je do sada bila neizostavna, ostvariti pobjedu", izjavio je na kraju konferencije za novinare prvotimac Čelika Jasmin Mešanović.