Nogomet
47

Jagodić: Atajić je skrenuo pažnju na sebe, želimo ga u timu

Piše: N. Jamaković
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Potencijalni mladi nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Bahrudin Atajić debitovao je u nedjelju u dresu slavnog Celtica, čime je još jednom skrenuo pažnju na sebe. Atajić je rođen 1993. godine u Švedskoj, ali je u nekoliko navrata rekao da mu je jedina želja nositi dres reprezentacije BiH.

Selektor U21 reprezentacije BiH Vlado Jagodić za Klix.ba je naveo kako prati igre Atajića, kao i svakog mladog igrača koji bi mogao biti od koristi mladom timu BiH.

"Znam da je ušao umjesto Samarasa i odigrao debitantskih nekoliko minuta za Celtic, kao što znam i za njegove igre u mladom timu tog kluba. Nadam se da će nastaviti dobijati priliku u Celticu i svakako razmišljam o tome da ga pozovem na jedno od okupljanja. Međutim, ne znam hoće li to biti za susret protiv Albanije 11. juna kojim počinjemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ili za neki od narednih mečeva, jer smo već imali prijateljske utakmice u kojima smo uigravali tim za meč sa Albanijom", rekao je Jagodić.

Dodaje kako je potrebno i malo strpljenja. "Atajić je odigrao tek nekoliko minuta za prvi tim Celtica. Time je skrenuo pažnju na sebe i mi ćemo svakako i dalje pratiti njegove igre. Želja je da on bude jedno od pojačanja u našem napadu kao perspektivan igrač, ali ne treba sada stvarati pritisak pričama je li zaslužio i kada će zaslužiti poziv. Kao selektor snosim odgovornost za izbor igrača i rezultat, a ekipa je uigravana za meč sa Albanijom. Iskoristit ćemo sve slobodne termine UEFA-e za prijateljske mečeve u kojima ćemo se uigravati za naredne utakmice, tako da prostora ima", kazao je Jagodić.

On je dodao kako prati i igrača srbijanskog prvoligaša Donjeg Srema Radeta Krunića, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, gdje je bh. U21 tim hendikepiran nakon povrede Zolotića. "Selektor Safet Sušić mi je rekao prepustiti i Muhameda Bešića, koji također može igrati na toj poziciji, tako da ćemo imati rješenje. Naravno da uz ovaj kostur ekipe tražimo i nove igrače, poput Atajića, koji će pojačati konkurenciju", zaključio je Jagodić.

Bh. U21 tim prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra protiv Albanije 11. juna na stadionu Bilino Polje. U grupi 4 su još i selekcije Španije, Mađarske i Austrije.