Nogomet
226

Bahrudin Atajić debituje protiv Crne Gore u dresu BiH

Piše: J. H.
Bahrudin Atajić
Bahrudin Atajić
Bahrudin Atajić, mladi nogometaš škotskog Celtica, nalazi se na spisku U21 reprezentativaca pozvanih za prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Mlade reprezentacije dviju zemalja snage će odmjeriti na stadionu Vrapćići u Mostaru 13. augusta. Atajić je jedan od deset igrača na spisku koji nastupaju u klubovima van naše zemlje.

"Atajić je jedan od igrača koje mi pomno pratimo i sigurno da smo zainteresovani za njegove usluge. Ja sam jutros u Nogometni savez BiH poslao spisak igrača iz inozemnih klubova kojima treba dostaviti poziv", kazao je selektor U21 reprezentacije BiH Vlado Jagodić za Klix.ba.

On nije htio potvrditi informaciju o pozivu Atajiću prije nego što Savez potvrdi spisak i pošalje zvanične pozivnice igračima.

"On je potentan i zanimljiv igrač za nas, pogotovo što igra u napadu. Mislimo da nam može valjati u narednom periodu", dodao je Jagodić.

Selektora smo upitali i za Seada Hajrovića, koji je još uvijek bez kluba.

"On je u dobrom stanju i ne brinem se za njega. Radi sa Grasshoppersom i u četvrtak potpisuje ugovor, kako mi je rekao. Naš stav je da nećemo zvati igrače koji nemaju klubove. Reprezentativci moraju trenirati i to moraju svi znati", kaže Jagodić, navodeći primjere Filipa Arežine, Petra Kunića i Adnana Kovačevića.

Jagodić nam je potvrdio da Hajrović ima ponudu kluba u kojem nastupa njegov stariji brat Izet, ali da će najvjerovatnije karijeru nastaviti u Turskoj.

Sada već bivši igrač Čelika, mladi reprezentativac BiH Anid Travančić danas je potpisao ugovor sa FK Sarajevo. Njegov bivši trener Jagodić kaže da je Bordo tim bio konkretan kada je u pitanju dovođenje ovog igrača.

"On je izabrao svoj put, a u to kako su se klubovi dogovorili ne bih ulazio. Ja na Travančića više nisam računao, a on je svoju sreću pronašao u Sarajevu. Kako će to ići dalje, mene ne interesuje", kazao je trener Čelika za Klix.ba.