Nogomet
45

Atajić strijelac u pobjedi Celtica u finalu škotskog U20 Kupa

Klix.ba
Bahrudin Atajić
Bahrudin Atajić
Potencijalni mladi reprezentativac BiH Bahrudin Atajić osvojio je sinoć titulu škotskog Kupa za igrače do 20 godina, a u osvajanju novog trofeja učestvovao je pogotkom u 79. minuti utakmice. Nade Celtica slavile su pobjedu protiv Dunfermliena rezultatom 3:1.

Atajić je gol postigao u 79. minuti nakon odličnog skoka i udarca glavom. Igru je napustio minut prije kraja.

Mladić rođen u Švedskoj 1993. godine za naš portal je rekao kako je utakmica bila tvrda, a igrači Dunfermlinea su bili tvrd i opasan protivnik. Atajić kaže i da njegov tim u prvom poluvremenu nije pokazao sve što zna.

"Sve je bilo lakše nakon prvog gola, on nas je oslobodio", rekao je Atajić za Klix.ba, koji je dodao da je velika stvar osvajanje ovog trofeja četvrtu godinu zaredom.

Ipak, Atajićev cilj je mjesto u prvom timu. Kaže da se još uvijek nada prilici prije kraja sezone. Iako je često na klupi za rezervne igrače, još uvijek nije dobio priliku istrčati na teren.

"I naredne sezone sam u Celticu, imam ugovor na još godinu i pol dana", rekao je Atajić. On će imati pravo nastupa i u ekipi do 20 godina, jer prema pravilima mogu nastupiti tri starija igrača, ali je istakao da se nada seniorskom fudbalu.

Podsjećamo da je Atajić u nedavnom razgovoru za naš portal istakao kako ima želju nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.