Na pragu prvog tima Celtica
176

VIDEO / NSBiH treba pod lupom pratiti talentiranog Bahrudina Atajića

Piše: Edin Isanović
Bahrudin Atajić
Bahrudin Atajić
Riječ talent često koristimo kako bi najbolje sportiste odvojili od ostalih. Bahrudin Atajić (19), napadač Celtica jedan je od najboljih mladih nogometaša slavnog škotskog kluba. Ovaj nadareni igrač svoju karijeru počeo je u Malmeu, da bi u januaru 2010. godine preselio u Glasgow.

U mladom timu je ozbiljno radio. Bio je ustrajan da uspije, bez postavljanaj bilo kakve alternative. Na jednoj utakmici mladih nada postigao je fenomenalan pogodak i skrenuo je pozornost na sebe.

Nakon toga u nekoliko utakmica sjedio je na klupi za rezervne igrače prvog tima Celtica. U posljednjem prevenstvenom okršaju 9. februara kada je Celtic gostovao kod Invernessa (gdje su slavili 3:1) Atajić je bio u kombinacijama, ali nije dobio priliku.

Bez dvojbe, igrač koji je rođen u Švedskoj, a čiji su roditelji porijeklom iz Bosanske Gradiške uskoro će zaigrati za prvi tim "zelenih“ iz Glasgowa koji su napravili sjajnu stvar njegovim dovođenjem.

Možda već danas kada Celtic igra na svom terenu protiv Dundee Uniteda. Prvi šef struke Neil Lennon mu vjeruje i upotpunjuje cijelu priču.

Atajić je svojevremeno bio pozvan na okupljanje kadetske reprezentacije BiH. S druge strane, Šveđani sa velikim zanimanjem prate svaki njegov potez i rado ga žele u svom državnom timu.

Nakon iskustva sa Seferovićem i Hajrovićem vjerujemo kako će čelnici NSBiH sa posebnom pozornošću pratiti ovog igrača.

Prema svim autoritativnim stavovima, Atajiću se predviđa ne samo da će opravdati očekivanja nego da će uskoro postati i ljubimac Celticovih navijača.