Saopštenje Uprave
0

Iz Željezničara pozivaju na zdravo sportsko rivalstvo

Sarajevo-x.com
Ni dva dana nakon gradskog derbija ne stišava se atmosfera uzrokovana odlukom FK Željezničar da smanji prostor gostujućim navijačima na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, nakon čega se oni nisu ni pojavili na utakmici gradskih rivala.

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje Predsjedništva FK Željezničar u kojem se "pledira na dostojanstvo i najviši stepen civiliziranosti u kontaktima sportskih prijatelja i istinskih rivala FK Željezničar i FK Sarajevo".

U saopštenju se navodi da tome ne doprinose pojedine izjave čelnika FK Sarajevo, koje su izrečene u uvredljivom tonu za klub, navijače i čelne ljude FK Željezničar, te se poziva na vraćanje decenijama stvaranog i gajenog zdravog sportskog rivalstva.

Predsjedništvo tima sa Grbavice pozvalo je sportske prijatelje iz FK Sarajevo da zajedno krenu u nove, za grad Sarajevo do kraja afirmativne napore u postizanju ozbiljnih sportskih rezultata i stvaranja civiliziranog sportskog ambijenta, kako na sportskom terenu, jednako i na tribinama.

"FK Željezničar se posebno ograđuje od pojedinih, duboko vjerujemo ishitrenih uvreda izrečenih čelnicima, ali i navijačima i simpatizerima našeg kluba", stoji u saopštenju.

Oni su pozvali Predsjedništvo FK Sarajevo "da osudi vokabular, način govora i zapaljivu atmosferu u koju su u sportski ambijent grada Sarajeva pokušali unijeti neodgovorni pojedinci iz redova našeg sportskog rivala".