Sjajan gol Galešića
42

Iz Hrvatske stiže nevjerovatan gol štopera Rijeke: S loptom prešao 80 metara i zatresao mrežu

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Nogometaš Rijeke Niko Galešić postigao je rijetko viđen gol u pobjedi svog tima protiv Slaven Belupa u gostima rezultatom 1:0 i to nakon što je prošao s loptom 80 metara, od svog do protivničkog gola.

Naime, igrala se 39. minuta susreta između Slaven Belupa i Rijeke i rezultat je bio 0:0, a onda se jedan naizgled bezopasan napad pretvorio u pogodak i na kraju će se ispostaviti, donio pobjedu Rijeci i osvajanje tri boda.

Galešić je na primio dodavanje od svog golmana na vrhu kaznenog prostora, krenuo je s loptom prema centru terena, a onda kada je vidio da mu se otvorio prostor, prošao pored svih protivničkig igrača, došao do protivničkog kaznenog prostora i onda u stilu najboljih strijelaca postigao gol. Situaciju pogledajte na 3:15.

Na putu prema golu, samo jedan igrač Slaven Belupa mu je pokušao uzeti loptu i to napadač koji je za njim krenuo od centra terena, a na kraju je Galešić samo gurnuo loptu pored protivničkog štopera, zaobišao ga i onda slabijom lijevom nogom sjajno pogodio dalji golmanov ugao.

To je na kraju bilo dovoljno za pobjedu Rijeke, a nema sumnje da će ovaj pogodak i ovaj trenutak inspiracije igrača rođenog 2001. godine biti i jedan od kandidata za najbolji gol sezone.