Nogomet
0

Ivan Lendrić: U proljetnom dijelu ćemo gledati drugog Želju

Piše: E. B.
Siniša Stevanović, Ivan Lendrić, Mailson i Mirko Kramarić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Siniša Stevanović, Ivan Lendrić, Mailson i Mirko Kramarić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ivan Lendrić, nekadašnji najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine, novo je pojačanje Željezničara.

Lendrić, koji je prošao omladinsku školu splitskog Hajduka, u sezoni 2010/2011. je igrajući za mostarski Zrinjski postigao 16 golova, no karijera mu je poslije bila u stagnaciji.

"Dogovorili smo se u roku dvije minute. Pratio sam bh. ligu i znam da je Željo na šestoj poziciji na tabeli. Prije sam više pratio situaciju u bh. ligi. U posljednjih godinu-dvije nisam gledao toliko utakmica, ali sam gledao sažetke i mislim da je liga dosta kvalitetnija nego prije kad sam ja igrao za Zrinjski. Ima mnogo boljih igrača u ligi nego ranije", kaže Lendrić koji je doveden s nadom da će popraviti realizaciju ekipe s Grbavice.

"Znam za Željin problem sa malo postignutih golova, ali nisu samo napadači tu krivi. Uvijek je najlakše reći da je do njih. Dobro smo se pojačali, tako da ćemo u proljetnom dijelu gledati drugog Želju. Mislim da ćemo se vratiti na vrh i da ćemo se boriti za osvajanje Kupa BiH".

Lendrić se nije dvoumio kada je dobio ponudu Plavih jer smatra da je to najbolja odluka za njega.

"Imao sam nekoliko drugih ponuda, ali sam izabrao Želju jer je najveći klub u BiH. Imao sam pad u karijeri, a mislim da je Željo najbolji izbor za mene. Vjerujem da ćemo se i Željo i ja vratiti tamo gdje nam je mjesto", poručio je Lendrić.