Sudio Bosanac Nedžad Munjić
32

Isključen jer se bunio protiv penala dosuđenog u svoju korist

Totalsport
Talat Abunima
Talat Abunima
Sudija nogometne utakmice u norveškoj petoj ligi dosudio je penal za Sandved nakon što se njegov napadač šeprtljavo sapleo preko vlastite noge u šesnaestercu Ilda.

Sudija se zove Nedžad Munjić, a napadač koji je nehotično iznudio penal 36-godišnji je veteran Talat Abunima. Kad je spoznao kakvom je sudijskom pogreškom rezultirao njegov pad, Abunima je Munjiću krenuo iskreno objašnjavati što se zaista dogodilo. Sudija ga je odbio poslušati tvrdoglavo pokazujući na bijelu tačku. Na koncu, Abunima je pretjerao i uvrijedio sudiju, a ovaj mu je pokazao crveni karton izbacivši ga iz igre.

"Prošao sam pored Ildova stopera i spotaknuo se sam o svoju nogu. Bilo je to nevjerojatno šeprtljavo od mene. Sudija je, međutim, pokazao na bijelu tačku. Ali ja nisam mogao šutjeti. Morao sam progovoriti", rekao je isključeni igrač.

Sudac Munjić, koji je prilikom incidenta čak pokazao žuti karton nevinom Ildovu stoperu, nije se dao pokolebati niti po svršetku utakmice:

"Bio je to čisti penal. Abunima je sve shvatio krivo. Mislim da igrači ne znaju pravila igre. Uostalom, kad jednom zazviždim, nema predomišljanja", kazao je Munjić.

Još bizarnije stvari odigrale su se nakon Abunimina isključenja. Njegov je saigrač Oyvind Svenning namjerno promašio penal jer je "osjećao da je to ispravna odluka".

Nakon toga je Ildov trener, pri 3-1 Sandvedovu vodstvu, odlučio izvući iz igre jednoga svog igrača kako bi pravednički pridonio ravnoteži na terenu. Njegovoj je momčadi do kraja Munjić dosudio još dva penala i dvoboj je na kraju završio rezultatom 3:3.

Svi su se u cijeloj toj drami pokazali zapanjujuće iskrenima i poštenima osim sudije, koji je nakon svega u čuđenju zborio:

"Igrač koji je namjerno promašio penal naročito mi je prigovarao zbog penala dosuđenog protiv njegove momčadi, kojim je Ild izjednačio na 3-3. Uistinu to ne mogu shvatiti: prvo promaši namjerno, a onda se žali što je druga momčad zabila. Beznadežan slučaj", zaključio je Munjić.

Vodstvo amaterske nogometne lige, očito puno prisebnije od sudije, pomilovalo je Abunimu od bilo kakve suspenzije, te će iskusni nogometaš moći za svoju momčad zaigrati već u prvoj sljedećoj utakmici.