Roy Keane
0

"Irski nogometaši imaju problema s alkoholom"

Totalsport
Roy Keane
Roy Keane
Irac Roy Keane, u igračkim danima zvijezda Manchester Uniteda, a danas menadžer engleskog drugoligaša Ipswicha, tvrdi da se njegovi sunarodnjaci teško mogu riješiti problema s alkoholom.

"Dok sam živio u Irskoj, ispijanje alkohola je uvijek bilo u opticaju. To je, jednostavno, nešto što je nama, Ircima, u krvi. Piti alkohol", priča Keane.

Po načinu na koji je to govorio, dojam je da je mislio na cijelu naciju, iako se njegova priča u načelu odnosila na irske nogometaše. Čašica je, smatra, nešto što ih mnoge sputava u njihovim karijerama.

"To je problem. U mojoj kratkoj trenerskoj karijeri, primijetio sam jednu stvar. Kad bi god na vidjelo izbio neki incident zbog prekomjernog konzumiranja alhokola, uvijek bi u pitanju bili irski nogometaši."

Keane je dobar prijatelj s danas 50-godišnjim Paulom McGrathom, koji je od 1982. do 1989. godine bio branič Manchester Uniteda. S alkoholozmom se mučio dugi niz godina još tokom igračke karijere. Katkad je zbog pijanstva znao i propustiti pokoju utakmicu...

"Prije par mjeseci sam razgovarao s Paulom. Svima je on drag, ali i sam zna kako stoje stvari. Zna kamo treba otići i zatražiti pomoć. I sam je to rekao. Postoje institucije koje pomažu u takvim slučajevima, ali na njemu je da to učini. Ne mogu ja to napraviti umjesto njega."

Keane je priznao da niti sam nije bio imun na "čašicu previše".

"Držim da je to posljedica one poznate 'mladost - ludost'. Srećom, nije to dugo trajalo i zauvijek je, hvala Bogu, nestalo", zaključio je bivši vezni igrač Manchester Uniteda.