Vidno razočaran
141

Ironični Jusufbegović poručio: Govorili su da treba izbušiti sve lopte...

S. G.
Nedim Jusufbegović
Nedim Jusufbegović
Trener Rođenih Nedim Jusufbegović bio je vidno nezadovoljan suđenjem na utakmici između Željezničara i Veleža koji je obilježila diskutabilna sudijska odluka.

Ni meč između Željezničara i Veleža nije mogao proći, a da se ne govori o sudijama...

Plavi su slavili velika tri boda nakon gola u 72. minuti kada je Haračić digao Grbavicu na noge.

Rezervista domaćih se snašao i pogodio mrežu Mostaraca nakon duela s gostujućim golmanom Hadžikićem tokom kojeg su svi igrači Veleža tražili faul u napadu, međutim sudija Ermin Sivac nije se oglasio.

"Prvo poluvijeme smo patili zbog nediscipline. Imali smo određenih problema, nedostajalo je discipline i energije. Drugo poluvijeme smo malo bili ozbiljniji. Dva igrača su nam morala izaći vani i u toj dominaciji primamo gol kakav primamo. Nadam se da će neko doći da izbuši lopte ko što se govorilo..

Na kraju bi pohvalio ovu divnu publiku i ostaje žal što nismo izvukli bolji rezultat", jasno je aludirao na izjavu njegovog kolege Bašića koji je također izjavio kako treba izbušiti sve lopte u BiH nakon što je on bio nezadovoljan suđenjem poslije meča sa Igmanom prije par dana.

"Prije svega želim da kažem da smo prilagodili naše taktički zamisli. Odlučili smo se da ne igramo visoki pressing, već da damo posjed lopte ekipi Veleža. Kroz neke te tranzicije i polukontre uspjeli smo nekako da dođemo do pobjede. Ulog je bio prevelik, ovo nije utakmica za ljepotu. Ova sinergija sa navijačima i kad se to udruži sa terenom, tada nam niko ništa ne može. Želim da se zahvalim igračima i navijačima", izjavio je Bašić.

Velež će u narednom kolu na stadionu Rođeni dočekati konjički Igman nakon čega slijedi veliko finale Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će snage odmjeriti sa Zrinjskim.

Željezničar sa druge strane očekuje vječiti sarajevski derbi koji će se u petak igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase.