Lako "smirio" pobunu
73

Irfan Peljto sudio u impresivnom evropskom poduhvatu Freiburga

D. P.
Peljto je lako smirio Fortounisa (Foto: Screenshot)
Peljto je lako smirio Fortounisa (Foto: Screenshot)
Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto dijelio je pravdu u golijadi u Evropskoj ligi u kojoj je Freiburg rezultatom 5:0 savladao Olympiakos.

Freiburg je ostvario najveći uspjeh u svojoj historiji postigavši u dva meča zaredom pet golova i slavivši s pet golova razlike. Nakon srbijanskog TSC-a, isti broj golova primio je i Olympiakos.

Peljto je dijelio pravdu i nije imao nikakvih problema večeras. Utakmicu je držao pod kontrolom, a imao je i manji "okršaj" s kapitenom gostiju Konstantinosom Fortounisom.

Bh. sudija je smirio Fortounisa žutim kartonom, a kada je u pitanju sama utakmica, Michael Gregoritsch je postigao hat-trick do 36. minute i tada je sve bilo riješeno.

U nastavku su Kiliann Sildillia i Ritsu Doan pogađali za potop grčkog sastava u Freiburgu i veliki uspjeh njemačkog tima.

Tako je Freiburg izborio evropsko proljeće, a da li će osvojiti prvo mjesto i direktno proći u osminu finala Evropske lige ili će s drugog mjesta ići u 1/16 finala istog takmičenja, ostaje da se vidi nakon posljednjeg kola i direktnog okršaja s West Hamom.

Tabela: