Evropska liga
0

Inter slavio u Bakuu, Rubin pobijedio Partizan

Totalsport
Kazan - Partizan (Foto: AFP)
Kazan - Partizan (Foto: AFP)
U 2. kolu grupe H Evropske lige Inter je večeras sa 3-1 kao gost pobijedio azerbajdžanski Neftci.

"Nerazzurri" su sjajno odigrali prvo poluvrijeme u Bakuu i riješili ga u svoju korist s 3-0, a Livaja je bio autor posljednjeg pogotka u 42. minuti. Fredy Guarin je ubacio loptu po zemlji u kazneni prostor. Bruno Bertucci ju je želio izbaciti, ali ju je samo nespretno podigao, a Livaja se bacio i glavom je pospremio u mrežu. Za mladog je hrvatskog nogometaša ovo drugi gol u dresu Intera ove sezone - prvi je postigao prije dva tjedna u remiju protiv Rubina.

Prije njega su u četvrtak strijelci za Inter bili Phillippe Coutinho u desetoj i Chukwuma Joel Obi u 30. minuti, a u oba je navrata asistirao spomenuti Guarin ubačajima s desnog krila. Neftçi je u nastavku uspio samo ublažiti poraz preko Nicolasa Canalesa.

Za Inter je ovo bila šesta službena utakmica u gostima ove sezone i šesta pobjeda, uz gol-razliku 15-1.

U drugoj utakmici grupe Rubin je u Kazanu pobijedio beogradski Partizan s 2-0. Gokdeniz Karadeniz je bio strijelac u 45. minuti, a u trećoj minuti nastavka konačni je rezultat postavio Aleksandr Rjazancev.

U grupi A Anži je na stadionu Lokomotiva u Moskvi svladao švicarske Young Boyse s 2-0. Za oba se pogotka pobrinula najveća zvijezda kluba iz Mahačkale - kamerunski napadač Samuel Eto'o. U 61. minuti je zabio s bijele tačke nakon što je Eulogio Zarate igrao rukom u šesnaestercu, a priču je zaključio u 90. minuti.

Evropska liga, 2. kolo:

Grupa A

Anži - Young Boys 2-0 (Eto'o 61 - 11m, 90)

Liverpool - Udinese (kasnije)

Redoslijed: 1. Anži 4, 2. Liverpool 3 (-1), 3. Udinese 1 (-1), 4. Young Boys 0

 

Grupa H

Neftci - Inter 1-3 (Canales 53 / Coutinho 10, Obi 30, Livaja 42)

Rubin - Partizan 2-0 (Karadeniz 45, Rjazancev 48)

Redoslijed: 1. Inter 4, 2. Rubin 4, 3. Neftçi 1, 4. Partizan 1