Golijada u Milanu
0

Inter savladao Tottenham sa 4:3 u fenomenalnoj utakmici

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Aktuelni evropski prvaci, ekipa Intera najavila je pohod na novu krunu Lige prvaka pobjedom nad engleskim Tottenhamom od 4:3 na stadionu Giuseppe Meazza, u okviru grupe A najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Inter je imao početak utakmice baš kao iz snova. Nakon samo dvije minute, prvi pravi napad Intera kapiten i legenda milanskog tima, Javier Zanetti pretvorio je u pogodak u maniru klasnog napadača.

Domaći navijači nisu uspjeli ni sjesti na svoje stolice, kada je Samuel Eto'o u 11. minuti iskoristio jedanaesterac i povećao prednost na 2:0. Za svoj je start Gomes dobio crveni karton, što je Interu širom otvorilo put ka nova tri boda.

Međutim, ni to nije bilo sve. Samo tri minute kasnije Dejan Stanković je postigao novi pogodak za fenomenalan start utakmice.

Do kraja prvog poluvremena Eto'o je postigao još jedan gol u 35. minuti i uništio sve nade Engleza u povoljan rezultat.

Drugo poluvrijeme je obilježio Gereth Bale, koji je prvo u 52. minuti, nakon sjajnog prodora po lijevoj strani pogodio domaći gol za ublaživanje ubjedljive prednosti Intera.

Da njegov prodor i gol nisu bili slučajnost Bale je pokazao i u posljednjoj minuti susreta, kada je ponovo prošao lijevom stranom i postigao gotovo identičan pogodak.

Hatt-trick je Bale postigao već naredne minute, ponovo udarcem lijevom nogom u donji lijevi ugao gola Julija Cesara.

U drugom meču ove grupe Twente i Werder su odigrali neriješeno 1:1.

Rezultati Lige prvaka, 3. kolo:

Grupa A

Twente - Werder Bremen 1:1 Inter Milan - Tottenham 4:3

Grupa B

Lyon - Benfica 2:0 Schalke - Hapoel Tel Aviv 3:1

Grupa C

Manchester United - Bursaspor 1:0 Glasgow Rangers - Valencia 1:1

Grupa D

Barcelona - Copenhagen 2:0 Panathinaikos - Rubin Kazan 0:0