Serie A
55

Inter pobijedio i preuzeo prvo mjesto na tabeli, Džeko počeo meč i igrao do 60. minute

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera ostvarili su izuzetno važnu pobjedu u borbi za titulu prvaka Italije, a oni su danas u susretu 33. kola Serije A slavili protiv Spezije u gostima rezultatom 3:1.

Iako je Inter kao veliki favorit ušao u ovaj meč, prvu šansu na meču bilježimo u šestoj minuti kada je domaći nogometaš Gyasi imao veliku priliku, no Handanovič je bio na visini zadatka i sjajno je odbranio njegov pokušaj.

Uzvratio je na drugoj strani Calhanoglu koji je u 27. minuti šutirao preko gola, da bi samo četiri minute nakon toga Inter došao u vodstvo.

Loptu je spustio D'Ambrosio, a na pravom mjestu bio je Brozović koji sjajnim udarcem pogađa za 1:0 i svom timu donosi zasluženo vodstvo.

Drugi pogodak za Inter postigao je rezervista Lautaro Martinez u 73. minuti, a Spezija se u meč vratila u 88. minuti kada je Maggiore pogodio za 2:1.

Ipak, do kraja meča nisu uspjeli napraviti ništa više i na kraju je Inter osvojio izuzetno važna tri boda. Konačnih 3:1 postavio je Sanchez u 94. minuti nakon asistencije Martineza.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko na terenu je proveo 60 minuta, no nije uspio pružiti neki značajniji učinak za svoj tim. On je nakon ovog kola ostao na 13 postignutih pogodaka u Seriji A i drugi je najbolji strijelac tima, s dva pogotka manje od Martineza.

S nova tri boda Inter je preuzeo lidersku poziciju na tabeli sa 69 osvojenih bodova, jedan više od Milana i tri više od Napolija koji tek trebaju igrati mečeve 33. kola, a treba dodati i to da Inter ima i utakmicu manje protiv Bologne.

Rezultat i strijelci:

Spezia - Inter 1:3 (Maggiore 88' - Brozović 31', Martinez 73', Sanchez 90+4')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore