Nogomet
10

Inter dobio novu upravu, sljedeće sezone juriša na scudetto i Evropsku ligu

Klix.ba
Kako je zvanično potvrđeno, Inter je nakon dolaska novog vlasnika promijenio upravu, koja je za cilj postavila osvajanje Serije A i Evropske lige naredne sezone.

Zhang Jindgon je zvanično postao novi vlasnik Intera, a nominalni predsjednik i dalje ostaje Erick Thohir.

"Prije tri sedmice smo bili gosti grupe Suning u Nanjingu, gdje je ozvaničena njihova kupovina Interovih dionica. Na sastanku dioničara je potvđena prodaja 68,55 dionica kluba. Čast mi je što mogu potvrditi da sam i dalje predsjednik Intera te da posjedujem 31 posto dionica kluba. Ovo je početak sjajne saradnje. Plan kineske grupe je veoma važan, kao i naš klub i naš brend. Zaista nam je čast što je grupa Suning odlučiča da nam pomogne u razvoju tima", izjavio je Thohir.

Svoje zadovoljstvo nije kio ni Jindong.

"Suning se zvanično pridružio Interu, veoma smo uzbuđeni. Sanjali smo o međunarodnom i historijskom brendu, a danas je san postao stvarnost. Zajdno smo u ovome. Zahvalan sam Thohiru koji je odabrao Suning. Sada osjećamo pritisak i odgovornost, mladi smo, a vodimo i vodimo veliki klub poput Intera. Dosad smo stvarali profit u Kini, gdje smo izrasli u giganta. Grupa je svjesna da je Inter talijanski klub i pripojit ćemo mu se u namjeri da napravimo uspjeh. Želimo scudetto i Evropsku ligu, to je put ka vrhu svijeta. Drago mi je što bi Massimo Moratti mogao postati savjetnik, on će uvijek biti uz nas. Želimo da dobro razmisli", rekao je novi vlasnik Intera.

Kada je riječ o pojačanjima Thohir je priznao da Inter radi na dovođenju Domenica Berardija i Antonija Candreve.