Nogomet
1

Moratti: Odluka o prodaji dionica Intera je na Thohiru

Klix.ba
Erick Thohir i Massimo Moratti (Foto: EPA)
Erick Thohir i Massimo Moratti (Foto: EPA)
Potpredsjednik Intera Massimo Moratti priznao je postojanje pregovora o prodaji dionica Intera Kini, ali je istakao da je odluka o tome isključivo na predsjedniku Ericku Thohiru.

Indonezijski tajkun Thohir planira prodati 20 posto dionica Intera, iako je na internom sastanku koji je održao direktor Michael Bolinbroke rečeno da prodaje neće biti. Talijanski mediji su kontaktirali Morattija te su ga pitali da li će doći do prodaje te da li će ponovo preuzeti glavnu ulogu u klubu.

"Možda bi nostalgični navijači bili sretni da to čuju, međutim, zasad to modar demantovati. Thohir zna šta radi i ne želim preuzeti inicijativu. Potencijalni kupac dionica Wang Jing me je pozvao još 2012. godine te se izvinio jer nije dobio dozvolu vlade u pekingu za kupovinu 15 posto dionica Intera. Kasnije sam pronašao Thohira. Rano je reći kako će se sve završiti. Vidjet ćemo da li su kupci zainteresovani. Vjerujem da će biti prodano 20 posto dionica", izjavio je Moratti za Corriere dello Sport.

Odluku o prodaji dionicamože donijeti samo Thohir, a Moratti također ne isključuje da bi i on mogao prodati svoje dionice.

"Morate pitati Thohira o prodaji, a ne mene. Ja čekam da vidim da li će se to dogoditi. Ako me uvjere da će prodajom mojih 6 posto dionica kluba Inter biti snažniji, pristao bih na to", rekao je Moratti.