Nogomet
7

Inter predstavio De Boera: Cilj je približiti se Juventusu

Klix.ba
Frank de Boer
Frank de Boer
Inter je danas predstavio novog trenera, a to je Holanđanin Frank de Boer.

"Hvala Interu koji me je izabrao za novog trenera kluba s bogatom tradicijom. Razgovarao sam sa svima, želimo klub vratiti tamo gdje pripada. Uzbuđen sam i jedva čekam da počnem raditi, da upoznam igrače i ostale ljude koji rade ovdje. Dvije sedmice nije mnogo vremena, ali moramo biti spremni", izjavio je De Boer.

Za pripremu zaista nema mnogo vremena.

"Situacija nije idealna, ali mi imamo veoma talentovane i iskusne igrače. Imamo ideju kako da se spremimo za kratko vrijeme. Moramo vjerovati u našu filozofiju i ekipu. Uvjeren sam da ćemo biti spremni i krenuti pravim putem veoma brzo", rekao je novi trener Intera.

On smatra da je talijanski nogomet sve bolji.

"Serie A je napredovala proteklih godina. Ako pogledate kako ekipe igraju sada, jasno je da je sistem doživio evoluciju", smatra De Boer.

Istakao je da ne želi prodati najbolje igrače.

"Ne želimo prodavati zvijezde, a Mauro Icardi je jedna od njih. U protekle dvije sezone je pokazao da je ključan za uspjeh. Mlad je i još uvijek uči, siguran sam da ćemo raditi dobro. Neće biti problema", istakao je Holanđanin.

Cilj Intera je da dostigne Juventus.

"Juventus ima sjajan tim i doveo je odlična pojačanja. Cilj je da im se približimo i borit ćemo se za to. Navijači su veoma povezani s klubom, ali ja sam navikao na pritisak u velikim klubovima. Znam da navijači imaju velika očekivanja. Rezultati su najvažniji, ali mi želimo igrati lijep nogomet. Kombinacija rezultata i lijepe igre je odlična za navijače", završio je De Boer.