U dresu Maribora
0

Iličić se vratio na teren nakon teške borbe s depresijom i sve iznenadio izgledom

H. H.
Josip Iličić na utakmici protiv Mure (Foto: Twitter)
Josip Iličić na utakmici protiv Mure (Foto: Twitter)
Slovenski nogometaš Josip Iličić vratio se na teren nakon deset mjeseci i postigao je gol u ubjedljivoj pobjedi Maribora nad Murom 5:1, a osim nekoliko vrhunskih poteza, pažnju je privukao i svojim izgledom.

Nekada velika zvijezda italijanske Atalante u igru je ušla u 77. minuti, a u 89. minuti uspio je postići pogodak iz penala. Iskusni as izveo je nekoliko sjajnih poteza, ali mnoge je iznenadio njegov izgled.

Očigledno s nekoliko kilograma viška i daleko od prave forme, što ne treba čuditi s obzirom da je za Atalantu posljednji put igrao prije 170 dana, a potom se krajem augusta oprostio od Bergama.

Ovaj 34-godišnjak je 2020. godine patio od depresije i u tom trenutku gotovo svi svjetski mediji pisali su o njegovom teškom psihičkom stanju, no uspio se oporaviti, vratiti na teren i opet igrati nogomet.

Iako se činilo da su ti problemi iza njega, Iličić je i dalje bio u teškom stanju i odlučio se za povratak u domovinu, u redove Maribora.

Njegov povratak iz snova nije odjeknuo samo u Sloveniji, već je obišao i svijet. Društvene mreže bruje o uspješnom povratku 34-godišnjeg velemajstora, koji konačno ponovo uživa na terenu i smije se.