Nogomet
1

Igrači Olimpica počeli pripreme: Pomrsit ćemo račune ekipama koje se bore za vrh

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbalski klub Olimpic danas je počeo s pripremama za drugi dio sezone. Prozivka je održana na pomoćnom stadionu "Grbavica" i svi igrači su bili prisutni.

Olimpic u drugi dio sezone Premijer lige BiH ulazi s devet novih kvalitetnih igrača koji će im pomoći u njihovom cilju, a to je plasirati se u Evropsku ligu.

"U saradnji s predsjednikom i Upravnim odborom kluba zaključili smo da nam je nedostajalo igrača ovog profila za neki veći iskorak. Vidjet ćemo kako će oni reagovati, a nadam se da će sve biti uredu", rekao je Šef stručnog štaba Olimpica Faruk Kolar.

Pripreme će raditi na Grbavici i u Hadžićima do 31. januara, kada igrači odlaze u Antaliju gdje će do 15. februara odigrati šest utakmica s renomiranim protivnicima među kojima su Temišvar iz Rumunije i Volyn iz Ukrajine.

"Mi ne zaboravljamo da su ispred nas Željo, Sarajevo, Borac i Široki, mi smo šesti na tabeli. Mi ćemo s ovom ekipom pokušati napraviti iskorak i unaprijediti igru za koju mislim da je i jesenas bila dobra, a da li će to biti dovoljno za nešto više vidjet ćemo", dodao je Kolar.

Igrači su uvjereni da s ovim pojačanim statusom mogu zaprijetiti klubovima koji su ispred njih na tabeli i ostvariti dobre rezultate.

"Ekipa je napravila dobar dio posla u prvoj sezoni, a na nama je da je sada još popravimo. Utakmice u Antaliji će nam dobro doći da vidimo gdje smo, a i dat će nam vremena da se bolje upoznamo između sebe", rekao je Zajko Zeba koji je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao upravo s Olimpicom.

Istakao je kako se nada da će iskustvo i pobjednički mentalitet koji imaju njegove kolege, bivši igrači Željezničara, doprinijeti stvaranju uspjeha.

"Mislim da se možemo umiješati u borbu za prvo mjesto kvalitetom i da će borba za titulu biti između Želje, Sarajeva, Širokog i nas. Volio bih da šampionski naslov ostane u Sarajevu, nebitno ko će od nas troje pobijediti", istakao je Zeba.

Optimističan je i Sedin Torlak, bivši igrač FK Sarajevo.

"Bila je druga pauza, sad ćemo naporno trenirati. Ambicije ostaju iste, a to je izlazak u Evropu. Došlo je mnogo novih igrača i nadam se da ćemo se brzo uigrati i posložiti. Učinit ćemo sve da pomrsimo račune ekipama koje se bore za vrh", rekao je Torlak.