Nije mu bilo lako
19

Igrač koji je s Realom osvojio 19 trofeja bio u velikom problemu: Tražio sam psihološku pomoć

S. G.
Španskom veznjaku Iscu je prošlog ljeta istekao ugovor s madridskim Realom nakon čega je kao slobodan igrač otišao u Sevillu, ali tu za njega počinje pravi pakao.

U Andaluziji se nije naigrao budući da je nastupio na svega 12 utakmica na kojima je bio bez ikakvog učinka, a sada je odlučio promijeniti klub ali ne i grad.

Dres Seville zamijenio je Betisovim ovog ljeta i ističe da se za sada nije pokajao.

"Dobro se osjećam, sretan sam što sam došao u Betis. Navijači su me lijepo primili. Saigrači i trener su jako dobri, želim pomoći ekipi. Nadam se da će sve biti u redu", rekao je Isco.

Trofejni španski veznjak priznao je kako je prolazio kroz težak period te je rekao da mu je jedno vrijeme trebala psihološka pomoć.

"Proživio sam teške događaje zbog kojih sam odlučio uzeti pauzu. Morao sam se psihički oporaviti. Porodica mi je pomogla, potražio sam psihološku pomoć. Mentalno zdravlje je jako bitno, moramo mu posvetiti više vremena. Sada sam sretan, nogomet je moja strast, sretan sam što ga mogu igrati", dodao je Isco, koji ima 353 nastupa, 53 pogotka i 57 asistencija za Real, s kojim je osvojio čak 19 trofeja.

"Svašta sam doživio, o tome sam već govorio. Između ostalog i ono što se dogodilo u Njemačkoj. Puno loših stvari. Imao sam puno ponuda, no nisam bio spreman prihvatiti. Trebao mi je oporavak. Radio sam fizički i psihički na sebi. Sada sam spreman igrati nogomet", poručio je Isco.