Nogomet
2

Ibričić protiv Zeca za Evropsku ligu

Anadolija
Senijad Ibričić
Senijad Ibričić
U okviru 32. kola turske fudbalske lige, Genclerbirligi iz Ankare za koji nastupa bh. internacionalac Ermin Zec, dočekat će večeras istanbulsku Kasimpasu, čiji dres nosi reprezentativac BiH Senijad Ibričić.

Utakmica ima veliki rezultatski značaj budući da se obje ekipe bore za plasman u Evropsku ligu naredne sezone. Ibričićeva Kasimpaša nalazi se na petoj poziciji turske Super Toto lige, dok je Genclerbirligi na šestoj poziciji sa zaostatkom od tri boda.

Fudbalski klub Genclerbirligi poznat je po igračima koji dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije. Osim Zeca, koji je iz Bosne i Hercegovine, za taj klub nastupaju Duško Tošić, Radoslav Petrović, Nemanja Tomić i Dejan Lekić iz Srbije, Ante Kulušić iz Hrvatske i Debatik Curri koji je rođen u Prištini.

"Genclerbirligi je dobra ekipa, koja igra veoma brzo. Do kraja sezone ostala su samo tri kola. Svima su potrebni bodovi. Mi imamo postavljen cilj i trebamo ih pobjediti kako bi taj cilj ostvarili", rekao je trener Kasimpase Šota Arveladze.

Prva i druga ekipa turske lige plasiraju se u Ligu prvaka, dok trećeplasirani i četveroplasirani timovi igraju u Evropskoj ligi.

Utakmica između Genclerbirligija i Kasimpaše bit će odigrana večeras na stadionu "19. Maj" u Ankari.