Nogomet
3

Ibraković oprezan uoči duela s Borcem, Prljača prihvatio ulogu favorita protiv Zvijezde

Piše: D. B.
U Vogošći je danas obavljen žrijeb četvrtfinala Kupa BiH. Neki od predstavnika klubova su bili poprilično zadovoljni, dok drugima žrijeb nije bio naklonjen.
Dalibor Šilić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Dalibor Šilić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Široki Brijeg će u četvrtfinalu igrati protiv Mladosti iz Velike Obarske. Širokobriježani će biti gosti u prvom susretu, a sportski direktor kluba Dalibor Šilić je prihvatio ulogu favorita.

"Zadovoljni smo žrijebom. Gledajući tabelu, nije moglo bolje. Problem je duži put, ali šta je tu je. Ne bježimo od uloge favorita i sve osim našeg plasmana u polufinale bilo bi iznenađenje. Naravno, to trebamo potvrditi na terenu, nadam se da ćemo uspjeti u tome i proći dalje", izjavio je Šilić.

Edin Prljača (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Edin Prljača (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Ekipa sarajevskog Olimpica će snage odmjeriti sa Zvijezdom. Vukovi će prvu utakmicu igrati na gostovanju u Gradačcu, a sportski direktor tima sa Otoke Edin Prljača nije krio zadovoljstvo žrijebom.

"Moram reći da smo zadovoljni žrijebom s obzirom na činjenicu da je u bubnju bilo dosta težih protivnika. Činjenica je da smo kvalitetniji i da bolje stojimo na tabeli. Imamo kvalitetniju ekipu, što trebamo i dokazati u duelu sa Zvijezdom. To je jedna ozbiljna ekipa koja je dovela pojačanja tokom zimskog prijelaznog roka, čime su pokazali namjeru da postanu stabilan premijerligaš. Na dobrom su putu, ali mi ne bježimo od uloge favorita", rekao je Prljača.

Abdulah Ibraković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Abdulah Ibraković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

FK Sarajevo će ovog mjeseca odigrati čak tri utakmice protiv Borca. Prva se igra već ovog vikenda u okviru 17. kola BHT Premijer lige, a potom će uslijediti i dva četvrtfinalna susreta Kupa BiH. Sportski direktor tima sa Koševa Abdulah Ibraković je pozvao na oprez u mečevima protiv Banjalučana.

"Znali smo da neće biti jednostavno, ipak je ovo četvrtfinale. Sve ekipe koje su se plasirale posjeduju kvalitet kojim su zaslužile učešće u ovoj fazi takmičenja. Učinit ćemo sve da budemo maksimalno koncentrisani. Prvo nas u prvenstvu očekuje duel s Borcem, koji igramo u subotu. Ta utakmica će nam poslužiti da dodatno analiziramo Banjalučane. Mislim da imamo kvalitet da prođemo u polufinale", kazao je Ibraković.

Dodao je da očekuje zanimljive utakmice, ali i da se pribojava neugodnog iznenađenja.

"Tri utakmice u kratkom periodu nije lako odigrati s bilo kim. Smatram da će biti vrlo zanimljivo u sva tri meča, jedna od njih će sigurno ponuditi iznenađenje, čega se pribojavamo, bez obzira na to što je kvalitet na našoj strani", završio je Ibraković.

Prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH se igraju 11., a uzvrati 18. marta.