Nogomet
98

Ibrahimović se vraća tamo gdje je sve počelo

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Na vrhu najveće zgrade u Skandinaviji "Turing Torso", visoke 190 metara, nalazi se veliko slovo "Z". Razlog? Povratak Zlatana Ibrahimovića u Malmo, klub gdje je sve počelo. Malmo u 5. kolu Lige prvaka dočekuje PSG.

Kada je Ibrahimović saznao da će igrati protiv Malmea, među prvim stvarima koje je rekao bilo je: "Trebali bismo imati Koloseum. I on bi bio ispunjen".

Naravno, 24 000 sjedišta koliko ih ima na Swedbank stadionu malo je za ovakav spektakl. Nakon 14 godina igranja u Ajaxu, Juventusu, Interu, Barceloni, Milanu i PSG-u, toliko osvojenih titula i maestralnih golova Zlatan Ibrahimović se vraća u klub gdje je naučio fudbalsku "abecedu".

Istina, kada je Zlatan igrao za Malmo, tada Swedbank stadion nije bio izgrađen. Stadion na kojem je sjajni napadač igrao zvao se Malmo stadion koji se danas koristi u različite svrhe.

"Da je stadion pet puta veći, mi bismo ga ispunili", riječi su legende Švedske. "Perfektan scenario bio bi da mi pobijedimo, da ja postignem tri gola i da svako doziva moje ime. Ali tokom utakmice, svi bi trebali navijati za Malmo", dodaje Ibra.

U prvoj utakmici ova dva kluba na Parku Prinčeva PSG je slavio sa 2:0 golovima Di Marije i Cavanija. Ibrahimović će večeras, dakle, drugi put igrati protiv Malmea, a ovo je prvi put da gostuje Malmeu i šansa za se upiše u strijelce protiv voljenog kluba.

Malmo i PSG se nalaze u grupi A zajedno sa Real Madridom i Shakhtarom. Real je prvi sa 10 bodova, PSG je drugi sa sedam, dok su na trećem i četvrtom mjestu Shakhtar i Malmo koji imaju po tri boda.

Utakmica na Swedbank stadionu počinje u 20:45 sati.