Legendarni Šveđanin
0

Ibrahimović otkrio detalje sukoba sa Zebinom: Udario me glavom, a ja sam uzvratio desnicom

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović je u svojoj novoj knjizi "Adrenalina" govorio o situaciji na treningu dok je igrao za Juventus.

Grubo je na njega startovao francuski defanzivac Jonathan Zebina te ga je potom udario glavom nakon čega je uslijedio Zlatanov udarac desnicom.

Završio je potom kod Luciana Moggija te je morao platiti kaznu sa čim se nije složio.

"Utakmica na treningu. Zebina grubo starta s leđa jednom, dvaput, triput. Ne volim kad me tako udaraju s leđa jer ne vidim, ne očekujem to, posebno na treningu, a postoji rizik da ću se povrijediti. A ako defanzivac na treningu ima namjeru grubo startovati, kao da igramo pravu utakmicu, kad stigne lopta, pripremit ću se. Zato se okrećem i govorim mu: 'Ako misliš igrati grubo, reci mi da znam šta da očekujem'. Zebina me udari glavom, a ja mu uzvraćam desnicom i izvrćem ga. Stiže Lilian Thuram i odguruje me:'Glup si Ibra, glup si'. Ulijeće Cannavaro, udaljava Thurama i govori mi: 'Pogriješio si Zlatane'. Ali dok to govori, namiguje mi", napisao je Ibrahimović u svojoj novoj knjizi te dodao:

"Capello je bio trener i bio je na suprotnoj strani terena naslonjen na stub. Urla 'Lillian, Lillian'. Kad je Capello urlao vladala je apsolutna tišina. 'Lillian, odlazi odatle. Pusti ga'. Thuram se udaljava, strasti se smiruju. Na kraju treninga odlazim do Capella: 'Izvinjavam se treneru'. Zašto, pita me on?. 'Zbog incidenta sa Zebinom'. 'Ne trebaš se izvinjavati, to je nešto što godi ekipi', odgovorio je. Odradim masaže, istuširam se i sve ostalo, a poslije tri sata, Zebini je i dalje led na oku. Tim menadžer Alessio Secco me upozorava: 'Pozvan si'. Kad se Moggi htio vidjeti s tobom, tako su govorili: 'Pozvan si'. Nisu ga imenovali, svima je bilo jasno. Ako bi, naprimjer, neki igrač odbio dati intervju i Secco ga obavijestio: 'Pozvan si', taj je igrač znao da će dati intervju jer Moggi tako želi. Odlazim u Moggijevu kancelariju i on mi govori: 'Zlatane moram te kazniti'.

'Zašto?'

'Zbog svađe sa Zebinom'.

'Ne, neću platiti'.

'Hoćeš, hoćeš'.

'Slušaj, boss, ako te napadnu na ulici šta ćeš ti raditi', pitam ga.

'Branit ću se', odgovara.

'Ja sam se branio od Zebininog napada', objašnjavam mu.

'Okej, ali si pogriješio, plati kaznu i to je to'.

Čitam iznos: 'Ovo je pretjerivanje, nisam ga ubio'.

'Ne brini, platit će i on', uvjerava me.

'Koliko?'

'Deset puta više nego ti', odgovara Moggi.

'Onda u redu, možda da pripišeš moju njegovoj pa neka on sve plati'", dodao je Ibrahimović u svojoj knjizi.