Nogomet
289

Ibišević dvostruki strijelac u trijumfu Herthe, Šunjić skrivio jedanaesterac

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Sa dva nova pogotka odličnu formu pred reprezentativnu pauzu potvrdio je napadač Herthe Vedad Ibišević.

Stara dama iz Berlina porazila je na domaćem terenu tim HSV-a rezultatom 3:0. Vodeći pogodak Herthe bio je djelo Kaloua, da bi Ibišević u razmaku od svega dvije minute (u 76. i 78.) zapečatio sudbinu gostiju za koje je 90 minuta odigrao Emir Spahić.

U drugom sudaru dvojice reprezentativaca BiH, Ermina Bičakčića i Tonija Šunjića pobjednika na kraju nije bilo. Duel Hoffenheima i Stuttgarta okončan je rezultatom 2:2. Domaći tim je u dva navrata imao vodstvo koje su uporni gosti uspjeli anulirati. Vodstvo Hoffenheimu donio je Kevin Voland iz penala koji je skrivio upravo Toni Šunjić. U nastavku gosti dolaze do izjednačenja, a pogodak je postigao Jan Kliment. Novo vodstvo domaćinu donio je svojim drugim pogotkom Voland, dok je gol za konačnih 2:2 u samom finišu postigao Timo Werner. Ermin Bičakčić je u domaćem timu odigrao svih 90 minuta, dok je Toni Šunjić zamijenjen u 63. minuti.

Favorizovani Wolfsburg položio je oružje u M'gladbachu na gostovanju kod Borussije. Domaći tim trijumfovao je rezultatom 2:0, a strijelci su bili Nordveit i Traore.

Bundesliga, osmo kolo:

Hannover – Bremen 1:0 Hertha – HSV 3:0

Hoffenheim – Stuttgart 2:2 Ingolstadt – Frankfurt 2:0 M'gladbach – Wolfsburg 2:0