Najtraženiji golman Engleske
0

I City se uključuje u trku za Begovića

Totalsport
Asmir Begović
Asmir Begović
Engleski nogometni prvak Chelsea razmatra mogućnost povećanja ponude za našeg reprezentativnog golmana Asmira Begovića (23), ali londonski klub nije jedini koji drži na oku golmana Stokea.

Iako je menadžer Stoke Cityja Tony Pulis prije nekoliko dana rekao kako Begović nije na prodaju, odbivši pritom Chelseajevih skoro pet miliona eura, klub sa Stamford Bridgea i dalje razmišlja o bh. reprezentativcu.

Upravo je on bio tema razgovora sportskog direktora Chelseaja Franka Arnesena i vlasnika kluba Romana Abramoviča. No, ukoliko se dvojac i odluči povećati ponudu Stokeu, lako je moguće, tvrdi News of the World, da će imati jaku konkurenciju.

Naime, jedinicu reprezentacije BiH na radaru drži i Manchester City nakon što je Shay Given dao do znanja da bi mogao napustiti "građane" ukoliko više ne bude prvi golman. A nakon odličnih obrana Joea Harta protiv Tottenhama (0-0) u prvom premierligaškom kolu, Given će se teško probiti do udarne ekipe. U slučaju njegovog odlaska, City će se, navodi NOTW, okrenuti Begoviću kao mogućoj alternativi za Harta.

Nije isključeno da će se u utrku uključiti i Fulham ukoliko klub napusti australski golman Mark Schwarzer.